Setiap makanan yang diberikan pada ada bulus berbeza-beza, lebih-lebih lagi kucing kacukan. Bagi anak bulus yang dah biasa makan isi ikan, semestinya pemilik akan beli stok makanan untuk kucing kesayangan.

Sudah pasti setiap orang yang membeli anak bulus ini mahu melihat kucing yang dipelihara itu sihat, gebu dan paling penting gemuk. Kadang-kadang ada yang pelik apabila melihat anak bulus yang dijaganya sama saja, tidak gemuk dan sama saja. Sedangkan sudah pelbagai cara dilakukan untuk memastikan kucing kesayangan itu gemuk dan sihat.

Sebenarnya, untuk gemukkan kucing mudah sahaja terutamanya kucing yang sudah biasa makan ikan yang dijadikan makanannya setiap hari.

Campurkan isi ikan dengan roti yang kita makan ini dan berikan kepada kucing kesayangan Gerenti akan bertambah debab kucing itu nanti. Itulah yang dikongsikan oleh Sara Fini dalam nak gemukkan kucing peliharaan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini:Kad Pengenalan Kucing Kesayangan, Penting Untuk Mengesan Hak Pemilik Yang Sah

Air Rebusan RUMPUT PENDUL, Berkesan Rawat KUCING Sakit Parvo, Selsema Atau Demam

Baca Artikel Menarik Lain DI SINI

Isi Ikan Dan Roti, Bahan Utama

Rasanya, cukup mudah bahan yang digunakan untuk menggemukkan kucing peliharaan. Hanya dua bahan sahaja sudah cukup. Apa yang boleh dikatakan, ikan itu perlulah direbuskan dahulu dan gantikan nasi dengan roti yang telah digunting.

Ingat! Pastikan ikan yang direbus itu tidak masin. Sebab ini boleh menyebabkan bulu kucing anda akan gugur. Mengikut kesesuaian kucing anda.

Resepi:
1. Roti gardenia digunting
2. Isi Ikan rebus

IKLAN

Ikan yang biasa berikan pada anak bulus.

 

Inilah bahan-bahannya.

 

Gunting roti tersebut.

 

IKLAN

Pastikan asingkan isi ikan dan tulang terlebih dahulu.

 

Gaul sebati isi ikan dan roti yang telah digunting tadi.

 

IKLAN

 

 

#kaksarasharing

MW: Nanti boleh cuba di rumah. Gantikan nasi yang biasa kita bagi dengan roti. Nanti lihatlah hasilnya.

Sumber: Sara Fini

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita