“Rindunya Mama Pada Memen. Moga Ada Istana Syurga Di Alam Sana Buatmu Sayang”
Sumber/Sumber Foto: Instagram Linda Rafar

Rindu yang paling sakit adalah rindu pada orang yang telah pergi meninggalkan kita. Hanya orang yang pernah merasai kehilangan orang yang tersayang sahaja yang akan faham perasaan itu. Begitulah yang dirasai hati mama ini.

Rindunya seorang mama apabila anak kesayangan pergi meninggalkan dunia fana ini. Malah pemergiaan anak kesayangan juga banyak mengajar penyanyi dan pelakon Linda Rafar erti sebuah reda dan kesabaran pada sebuah perpisahan.

“Rindunya Mama, Minta Semua Doakan Memen”

Kenangan bersama arwah Memen.

Pada tanggal 1 Disember 2020 genaplah usia anak syurga Linda 18 tahun.

Namun pada tanggal 5 Julai 2014 merupakan detik yang sukar dilupakan apabila anak keduanya, Rezaimen Keiflin atau panggilan manja Memen telah pergi meninggalkan mamanya kerana kanser Burkitt Lymphoma.

Menerusi entri terbaru di akaun Instagram, Linda menyatakan kerinduan terhadap anak syurganya itu.

“Al-fatihah memen tarikh lahir 1/12/2002-1/12/2020 !! Meninggalkan dunia pd 5/7/2014 puasa ke-7.

“Mesti Handsome & Tinggi.. Baby Boy Mama”

“Esok hari jadi memen 18 tahun…Eh dah besar baby boy mama rupanya.. mesti handsome dan tinggi kan?

“Ya Allah rindu sangat ma kat memen. Rindu yang tidak ada ubat. Patut la ma emo dua tiga hari ni. Rupanya birthday Memen dah dekat.

IKLAN

“Ma yakin memen dah cukup happy dan tenang kat sana.

“Insyaallah mama mintak semua followers ma doakan memen malam ni ok. Moga ada istana syurga di alam sana untuk Memen .. love you sayang

“Linda minta semua yang likes dan komen di sini boleh sedekahkan surah Al-Fatihah (dibaca) utk arwah Memen” tulis Linda.

Baca Juga Disini:

Berdepan Anak Diuji Kanser, Linda Rafar ‘Tak Kuat’.. Teringat Arwah Memen

‘Kebas Kaki Tangan Hingga Sukar Bergerak..’ Linda Rafar Mohon Doakan Kakak

Andai Pergi Bob Lokman Mohon Maaf Pada Semua, “Ustaz Saya Nak Reda Allah”

Doa Rakan Artis & Pengikut Di Instagram

 

Linda Hampir Hilang Arah

Menerusi perkongsian Linda sebelum ini juga, pelakon ini mencurahkan rasa dan menyatakan dia hampir hilang arah kerana kehidupannya berubah selepas pemergian Memen.

“Pada mereka yang mengikuti perkembangan arwah anak linda sejak tahun 2014. Terima kasih masih follow cerita Memen yang sangat sukar dalam diri.

“UntukLlinda kongsi Memen yang mengidap cancer (lymphoma) secara tiba-tiba dalam masa sebulan terus ke Stage 4 memang mengubah hidup Linda sekelip mata.

“Linda hampir hilang arah seketika namun linda masih ingat wajah-wajah famili, kawan dan followers yang hadir pada malam Memen pergi. Itu la kekuatan linda

Sedih & Sebak Sangat

“Hari pertama Memen di dignose stage 4 jatuh pada hari pertama MH370 hilang dari radar. Namun Memen sempat lukis picture kapal terbang di sebelahnyaa. (mama mh370 tak hilang tp Allah ambil ke syurga) tangan Memen juga melambangkan yang Memen juga ke syurga. Allahukabar

“Linda tak boleh nak teruskan tulis sekarang ni. Sedih sebak sangat. Tunggu novel ke-2 ok. Banyak yang linda nak kongsikan #prayformemen #novelmenunggumudipintusyurga #memenahlisyurga” kongsinya yang terlalu terkesan di hati pemergian anak lelaki kesayangan.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Linda Rafar

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita