resepi-coklat-royce

Ramai memperkatakan kesedapan coklat royce ini. Tengok taburan serbuk coklat atas potongan coklat mewah itu pun dah rasa teruja nak mencuba.

Bagi mak-mak yang nak mencuba resepinya sendiri, bolehlah mencuba coklat ala royce yang telah dicuba oleh Mastura Abdullah ini.

Kongsinya, “patut lah mahal. Sedap, terasa cair di mulut.”

Ini Resepi Coklat Royce Versi Marhaen

Nah! resepi coklat ala royce.” tulisnya.

250 gram dark coklat coin berlys ( boleh mix Cadbury atau guna coklat masakan mahal. Result dia mesti lagi sedap)
150 gram whipped cream
50 gram butter
Coco powder secukupnya

IKLAN

Cara membuat :

  1. Cairkan dark coklat, whipped cream dan butter menggunakan teknik double boil. Lapiskan baking paper dalam bekas.
  2. Selepas adunan mencair, dan masukkan adunan ke dalam bekas. Sejukkan selama 2 jam.
  3. Potong coklat royce tadi menjadi bentuk kecil. Taburkan coco powder. Siap! coklat royce ala marhean.

Bolehlah mak-mak mencubanya sendiri di rumah. Tentu-tentu terjamin halal. Cara nak membuatnya pun mudahkan.

Baca sini : Wanita jangan rasa bersalah jika makan coklat ini, 9 kelebihannya yang ramai tak tahu

Coklat Royce Dari Hokkaido

Coklat royce yang original ini dikilangkan di Hokkaido, Jepun. Mereka yang pernah merasa coklat ini tentunya berkongsi akan kesedapan dan kelazatannya.

IKLAN

Coklat ini diperbuat menggunakan beberapa bahan paling berkualiti di Hokkaido misalnya krim segar mereka. Ianya juga antara barangan popular yang dibawa pulang sebagai cenderahati untuk dibawa pulang sebaik melawat negara matahari terbit itu.

Biasanya coklat ini dibungkus dalam pek ais bagi memastikan kesegaran dan kesejukannya kekal. Malah, coklat ini juga boleh dibeli di kedai Royce yang ada di Singapura dan Malaysia.

IKLAN

Tentunya harganya bukan biasa-biasa.

Sumber/Foto : Mastura Abdullah

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW