Rambut, sering dikatakan mahkota kecantikan bagi setiap wanita. Namun, tidak semua wanita bernasib baik memiliki rambut yang diidamkan. Mungkin ada sesetengahnya mengalami masalah kelemumur, berminyak, rambut gugur dan sebagainya.

Sementelah keadaan sekarang ini membuatkan kita hanya perlu berada di rumah dan tidak dapat ke mana-mana. Jadinya, mungkin penjagaan rambut pun agak sedikit ‘terabai’ dan tidak di belai dengan sebaiknya.

Walaupun hanya berada di rumah, rambut pun tetap perlukan rawatan penjagaan untuk kekal sihat, cantik dan bergaya. Tak perlu pening kepala, ada cara terbaik untuk anda lakukan sendiri penjagaan rambut di rumah.

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

Watson telah mengadakan Kempen GoodHairGoodVibes dan inilah cara untuk anda  mendapatkan produk penjagaan rambut di Watson

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

Dapatkan e-katalog dan info yang menarik DI SINI

Rawatan Terapi Di Rumah Agar Rambut Lebih Sihat

Memandangkan keadaan pandemik sekarang ini, banyak masa yang terluang untuk lakukan sendiri penjagaan rambut di rumah, sesuai dengan jenis rambut yang anda miliki. Mudah saja dengan menggunakan produk yang bersesuaian. Ini juga masa untuk anda gunakan sebaiknya aktiviti di rumah.

Cara terbaik untuk anda lakukan penjagaan rambut di rumah adalah dengan:

WARNAKAN RAMBUT

@itsjovynnStyled myself to these hair dyes 😛 Which was your fav? Check out @watsonsmy for promos! 🤑#WatsonsMY #GoodHairGoodVibes #MyBeautyMyStyle #fashion♬ original sound – jovynn

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

Selain warna rambut hitam, tentu sekali anda ingin beri kelainan dengan cara mewarnakan rambut. Masih tercari-cari warna rambut yang sesuai dengan anda dan paling membimbangkan risiko rambut rosak, jika salah pakai. Apa yang perlu anda lakukan sebelum mewarnakan rambut tentulah:

 1. Hadkan membasuh rambut yang kerap selepas mewarna rambut.
 2. Gunakan perapi rambut.
 3. Guna minyak rambut semulajadi.

INFO: Tak perlu pening kepala untuk mencari produk yang sesuai. Ini kerana pelbagai jenis produk pewarna rambut yang terpilih dan disyorkan untuk anda. Antara produk rambut yang terbaik, boleh dapatkan di Watson.

I DIY My Colors: https://www.watsons.com.my/promo-haircare-colouring

 

RAMBUT KEKAL BERGAYA

Sekali sekala tentu anda ingin keluar rumah untuk urusan tertentu. Atau mungkin juga perbincangan Online dengan rakan sekerja. Jadi, nak tak nak rambut pun perlukan penataan gaya mengikut kesesuaian. Malah, rambut yang kemas dan bergaya tentulah perlukan teknik penjagaan yang betul dan berkekalan.

@aaaniiqqq@WatsonsMY back again with their amazing deals!Go get yours now!#GoodHairGoodVibes #WatsonsMY #MyBeautyMyStyle♬ Ooh Ahh (My Life Be Like) [feat. Tobymac] – Grits

 

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

Baik wanita mahu pun lelaki, apa yang boleh diamalkan untuk rambut sentiasa stylo dan sihat adalah:

 1. Mencuci rambut secara berkala dan teknik cucian yang betul.
 2. Menggunakan produk rambut yang sesuai.
 3. Trim rambut secara berkala.

INFO: Apa lagi, nak cantik dan bergaya dengan penampilan anda itu, apatah lagi memastikan rambut anda tidak kusam walaupun berada di rumah, bolehlah dapatkan produk terpilih ini.

Stay In Style Out: https://www.watsons.com.my/promo-haircare-styling

 

MERAWAT RAMBUT LEBIH SIHAT

Percaya atau tidak, bila rambut sihat anda mampu dapat menggayakan dengan pelbagai cara yang anda inginkan. Ada cara untuk merawat rambut anda supaya sentiasa berkilau dan bersinar.

@j.div_@watsonsmy !!🤍 Life is too short to have boring hair. So, invest in your hair with #WatsonsMY #GoodHairGoodVibes #MyBeautyMyStyle♬ to the salon – 🍄 57.8K mushrooms 🍄

 

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

 1. Gunakan shampoo yang sesuai dengan rambut.
 2. Rutin dalam memotong rambut bagi mengatasi rambut bercabang dan merawat lapisan rambut. Disarankan potong rambut 3 bulan sekali.
 3. Teknik menyikat rambut dengan betul.
 4. Penggunaan masker rambut.
 5. Pengambilan vitamin untuk rambut.

INFO: Bagi mendapatkan rawatan rambut yang lengkap dan disyorkan, semuanya boleh didapati di  Watsons.

Treat Your Hair:  https://www.watsons.com.my/promo-haircare-treatment

PENJAGAAN KULIT KEPALA

Jangan ambil mudah dengan mengabaikan penjagaan kulit kepala. Ini kerana rambut yang cantik ada berkait rapat dengan kulit kepala. Tip untuk mendapatkan rambut yang berkilau adalah dengan:

 1. Pilih produk yang sesuai dengan kulit kepala.
 2. Skrub kulit kepala akibat terdedah kepada udara luar.
 3. Amalkan pemakaian tonik rambut sebelum tidur.

 

@amandaamryyyBig hugs to @watsonsmy for letting me shop online now!Don’t miss out on their Mega Hair Fair soon! ♥️ #WatsonsMY#GoodHairGoodVibes #MyBeautyMyStyle♬ Sit Still Look Pretty – Hot And Dayamn & Various Artists

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di RumahRahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

INFO: Kepelbagaian produk yang bersesuaian dengan kulit kepala boleh anda dapati di:

Remedies For Your Scalp: https://www.watsons.com.my/promo-haircare-scalpcare

Tidak kira lelaki atau perempuan, cara penjagaan rambut amat penting agar ia sentiasa dalam keadaan lembut dan rapi. Jom, jaga rambut agar nampak lebih kemas dan terurus dengan berbelanja di Watson dengan pelbagai produk keperluan rambut lengkap yang anda inginkan.

Ada Yang Menarik Menanti Anda!

 • Setiap pembelian RM30 ke atas untuk produk rambut, dapatkan kod promo online DISKAUN RM10. Rujuk resit pembelian anda untuk kod promo online.
 • Setiap pembelian RM85 ke atas bagi jenama yang mengambil bahagian, dapatkan SIKAT kulit kepala Dr. ForHair Sementara stok masih ada.
 • Tawaran istimewa Good Hair Good Vibes bermula dari 29 Julai – 1 September 2021.

Banyak lagi promosi yang bakal anda dapati di bawah produk: Dapatkan sekarang!

Rahsia Penjagaan Rambut Cantik dan Bergaya, Lakukan Sendiri Di Rumah

 

TUNGGU! ADA LAGI….

Maklumat Tambahan: 

 Saksikan 2 video eksklusif secara LIVE Facebook dengan TikToker popular @itsjovynn @ j.div @amandaamryyy @aaaniiqq dan Datin Dr Winnie Loo (penata rambut Malaysia, pengusaha, pengarang, CEO & Pengarah Kreatif A Cut Above Salons & Academy. Mereka akan berkongsi produk kegemaran dan petua penjagaan rambut yang sangat membantu anda.

TAWARAN & POTONGAN Istimewa ini khas buat Ahli Eksklusif.

Promosi Good Hair, Good Vibes: 29 Julai – 1 September 202I di semua kedai Watsons dan online di https://www.watsons.com.my/promo-haircare

Jangan lupa saksikan tentang penjagaan rambut di FB Live:

Episod 1: https://www.facebook.com/watsonsmalaysia/videos/240149811163710

 

Episod 2: https://www.facebook.com/watsonsmalaysia/videos/1018631595618880

 

SANGAT BERBALOI! Semuanya di Watson….

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI