Tidak dapat bayangkan keadaan pipi tertoreh ketika pembedahan hingga membuatkan seorang bayi baru lahir terpaksa terima 13 jahitan.

Jarang sekali kes sebegini berlaku, namun perkara ini tentu saja akan membuat ibu serta keluarga bayi ini trauma memikirkan masa depan anak yang baru sahaja melihat dunia.

Pipi Tertoreh Ketika Pembedahan

Sudah tentu sama ada pembedahan baik kecil mahupun besar mempunyai risiko dan komplikasi tertentu. Begitu juga dengan proses bersalin secara pembedahan caesarean (czer).

Baru-baru ini seorang bayi perempuan, Kyanni William di Colorado, Amerika Syarikat (AS) dilaporkan terpaksa menerima 13 jahitan selepas doktor yang melakukan pembedahan tertoreh pipi kirinya.

Pada mulanya, ibu bapa bayi berkenaan merancang bersalin secara normal, namun disebabkan degupan jantung Kyanni gagal dikesan, maka pembedahan kecemasan terpaksa dilakukan.

Pipi Tertoreh Ketika Pembedahan, Bayi Baru Lahir Terpaksa Terima 13 Jahitan

Baca Juga Di sini:

Selepas 2 Hari Pembedahan, Doktor Baru Perasan ‘Tersilap’ Potong Kaki Pesakit!

Akibat Selalu Diejek, Lelaki NEKAD Buat 9 Pembedahan Ubah Wajah & Penampilan!

IKLAN

Doktor Ini Kongsi Pembedahan Perut Bukan Jalan Mudah Untuk Kurus, Ada Risikonya

Bayi Baru Lahir Terpaksa Terima 13 Jahitan

“Kami dimaklumkan bayi kami tidak bergerak tiba-tiba dan degupan jantung gagal didengar. Jadi pihak hospital segera melakukan prosedur caesarean,” kata Damarqus Williams, bapa kepada bayi tersebut.

Sejurus selepas Kyanni dikeluarkan kelihatan jelas pada bahagian pipinya kesan luka akibat torehan.

Malah, ahli keluarga juga mendakwa pihak hospital memberi alasan kedudukan bayi berada terlalu dekat dengan dinding plasenta.

Pipi Tertoreh Ketika Pembedahan, Bayi Baru Lahir Terpaksa Terima 13 Jahitan

IKLAN

Kecewa Dengan Apa Yang Berlaku

Sementara itu, nenek bayi tersebut Tashaira Williams bersyukur dengan kelahiran Kyanni walaupun kecewa dengan kejadian menimpa cucu kesayangannya.

“Melihat cucu yang baru lahir berjumpa pakar bedah plastik untuk mendapatkan 13 jahitan perasaannya sungguh memilukan.

“Setakat ini saya belum pernah mendengar keluarga yang terpaksa melalui kejadian seperti kami,” luah beliau.

Difahamkan, keluarga bayi berkenaan sedang mengumpul dana bagi mendapatkan tindakan undang-undang kepada pihak terbabit.

Mingguan Wanita: Insiden ini menjadi ujian buat keluarga ini. Di saat bahagia menerima kehadiran orang baru, tiba-tiba insiden yang pahit menimpa. Semoga ibu ini kuat dan dapat mengambil tindakan yang sewajarnya.

IKLAN

Sumber: Sinar Plus/ New York Post

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Pipi Tertoreh Ketika Pembedahan, Bayi Baru Lahir Terpaksa Terima 13 Jahitan

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Pipi Tertoreh Ketika Pembedahan, Bayi Baru Lahir Terpaksa Terima 13 Jahitan

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI