Pihak sana langgar perintah injuksi, peguam Puteri Sarah hantar notis. Ibu kepada dua cahaya mata, Puteri Sarah memaklumkan kepada media salah seorang ahli keluarga daripada pihak defendan iaitu Ira Kazar mengeluarkan kenyataan mengaitkan namanya di media sosial minggu lalu.

Dek kerana itu pihak peguam yang mewakili dirinya melakukkan penelitian mengenai kenyataan terbabit dan mendapati individu berkenaan sudah melanggar perintah injuksi interim.

Pihak Sana Langgar Perintah Injuksi

Memandangkan pihak sana telah melanggar perintah injuksi, isteri kepada Syamsul Yusof itu seperti yang dimaklumkan Harian Metro hal terbabit diserahkan kepada peguamnya.

“Saya nak maklumkan ada ahli keluarga pihak sana yang telah melanggar perintah injuksi. Jadi, hal berkenaan sudah diserahkan kepada peguam saya.

“Sepatutnya pihak sana diperintahkan untuk tidak mengeluarkan sebarang kenyataan atau menyebut nama saya di media sosial.

“Pihak peguam dapat kesan ada individu daripada ahli keluarganya yang membuat kenyataan di media sosial dan itu tidak sepatutnya berlaku,” luahnya.

Ikutkan Tak Ambil Tahu Kerana Sibuk, Namun Netizen Yang Maklumkan

Sambung Puteri Sarah doa hanya mengetahui hal tersebut selepas dimaklumkan oleh peminat yang mengikuti perkembangannya.

Untuk rekod, Peguam Puteri Sarah sudah menghantar satu notis komital/penghinaan terhadap perintah injuksi mahkamah bertarikh 4 Julai lalu kepada individu itu.

“Jujurnya saya hanya dapat tahu perkara tersebut apabila diberitahu oleh netizen. Ikutkan saya memang tidak mengambil tahu sebab terlalu sibuk dengan kerja.

IKLAN

“Namun netizen sendiri yang maklumkan kepada saya dan saya terus menyerahkan perkara itu kepada peguam untuk mendapatkan kepastian adakah melanggar atau tidak.

“Jadi, peguam sudah mengesahkan ia melanggar dan surat daripada pihak peguam saya sudah diserahkan kepada individu tersebut semalam,” katanya.

Untuk info menantu kepada Datuk Yusof Haslam itu menerusi peguamnya menyerahkan perintah injuksi interim kepada pihak defendan iaitu Ira Kazar pada 28 Jun lalu.

Perintah itu didapatkan dari Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada 24 Jun lalu agar defendan (Ira) berhenti meluahkan atau menyebarkan apa-apa bentuk gangguan di sosial media atau di mana-mana platform sama ada dirinya atau yang berkaitan dengan dirinya. Ia untuk memastikan tiada lagi gangguan dalam keadaan semasa terhadap Puteri Sarah.

Pihak Sana Langgar Perintah Injuksi, Peguam Puteri Sarah Hantar Notis

IKLAN

Baca Disini : Pertahankan Wanita Dari Ditindas, Biar Perampas Kat Luar Sana Takut! Netizen Tiup Semangat Puteri Sarah  

Ira Kazar Dipanggil JAWI, Puteri Sarah Lega Perjuangkan Untuk Diri & Anak-Anak “Syukurlah Usaha Keras Terus Berjalan”

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

“Cuba Rumahtangga Anak Sendiri Kena?” Netizen

Menerusi pertanyaan Puteri Sarah di Instagram tentang isu “Bukan Masalah Besar Sangat Meruntuhkan Rumahtangga Orang…” pelbagai komen dihujani dari warganet.

IKLAN

Pihak Sana Langgar Perintah Injuksi, Peguam Puteri Sarah Hantar Notis Pihak Sana Langgar Perintah Injuksi, Peguam Puteri Sarah Hantar Notis Pihak Sana Langgar Perintah Injuksi, Peguam Puteri Sarah Hantar Notis

Mingguan Wanita : 

Sumber Foto :  Instagram Puteri Sarah Liyana

Sumber :   Harian Metro

 RAHSIA CANTIK NASHA AZIZ

Fazura Pesan Wahai Wanita Sayangi & Hargailah Diri Anda! 

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI