Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

Rugi tak cuba petua kulit mulus ini. Sebab bahannya mudah sungguh nak dapat. Paling penting senang nak cuba dekat kulit muka.

Bahannya cuma guna tomato dan baby oil saja. Tengok kesannya pada wajah, Norzilaayu Ismail. Tanpa secalit mekap pun muka tetap mulus pinkish bak bayi. Jeragat, jeragat pun nanti mencicit lari.

Petua Kulit Mulus Bak Bayi

Actually petua ni bukan Ayu yang reka. Tapi beberapa tahun lepas, masa kerja cashier drugstore ada customer nak bayar bagitau.”

So, kita kredit akak tu la ya. Dua bahan je. Bahan mudah sangat nak dapat. Kalau tak dapat jugak, tak tau la nak kata.”

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

Bahan Bahan

1. Baby oil ( dah kata kulit semulus bayi mesti la pakai barang bayi )

2. Tomato ( beli la kat kedai acheh depan rumah )

Caranya

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

Hancurkan tomato.. Suka hati lah nak tumbuk ke nak blender. Ayu suka tekstur kasar-kasar sebab kalau halus sangat nanti susah nak sapu pakai tangan.

Titiskan beberapa titis baby oil. Ramas ramas sampai sebati.

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

Ni muka sebelum sapu, “my bare face before.”

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

In action.. Sapu-sapu lama sikit in circular motion tau. Iaitu gerakan memutar (gerakan membentuk bulatan ke atas, mulakan dari bahagian dalam ke bahagian luar) *agar kulit lebih anjal, awet muda.

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

Let sit dalam 15-20 minit biar derang begado nak resap dalam kulit tu.

(boleh juga kalau nak bawa tidur, esok bangun tidur baru cuci, up too u guys ok)

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

Lalalalaaa.. nyanyi sambil dengar suria cinta. Then, cuci lah pakai cleanser atau air terpulang. Macam Ayu cuci pakai air dulu esok pagi baru pakai cleanser.

 

Petua Kulit Mulus Pinkish Bak Bayi, Cuma Sapu Tomato Dan Baby Oil Malam Hari

 

Nampak tak pinkish tu.. Pastu korang pegang muka tu, mesti lembut gilaa.

Okey sekian petua dari Ayu

Sumber/Foto : Norzilaayu Ismail

Makluman : Artikel ini diterbitkan dengan keizinan daripada penulis asal.