jodoh

Kalau sudah jodoh memang tidak akan ke mana, biarpun sudah berpisah atau membawa haluan masing-masing. Begitulah perumpamaan bagi menggambarkan perkahwinan kali kedua Nabilah Mohd Esa, 29, dengan bekas suaminya, Muhamad Isman Hadi, 31, yang berlangsung pada Rabu lalu.

Memetik laporan Mstar Online, pasangan tersebut mengikat pertunangan pada Mei 2013 dan mendirikan rumah tangga sebulan kemudian sebelum berpisah kira-kira tiga tahun kemudian pada Julai 2016.

Jodoh Kuat

Namun, jodoh yang kuat antara mereka telah menyatukan kembali Nabilah dan Muhamad Isman setelah hampir setahun setengah bercerai.

“Hubungan kami selepas bercerai itu memang tidak berapa baik sehingga saya merasakan kami memang tiada harapan untuk kembali bersama.

“Tapi, bekas suami pada ketika itu tidak pernah melupakan anak selepas kami berpisah dan dia akan datang melawat anak-anak pada setiap minggu biarpun terpaksa berulang alik dari Pahang ke Johor,” katanya

Kata Nabilah, suaminya hanya akan bermain dengan anak-anak di luar rumah dan tidak bertemu dengannya disebabkan hubungan mereka yang telah renggang.

IKLAN

Akrab Dengan Anak-Anak

Keakraban Muhamad Isman dan anak-anak akhirnya mendekatkan pasangan itu sehingga membuka hati masing-masing untuk melayari bahtera perkahwinan buat kali kedua.

“Apabila dia melamar saya buat kali kedua, saya minta dia tanyakan sendiri kepada ibu untuk mendapatkan restu kerana antara mereka memang ada masalah.

“Rupa-rupanya ibu saya sudah lama maafkan dia dan bersetuju jika kami ingin berkahwin semula,” kata eksekutif pentadbiran dan akauntan kanan itu.

Nabilah yang juga ibu kepada dua cahaya mata lelaki berusia dua dan tiga tahun itu berkata, dia dan suami berharap agar perkahwinan kali kedua ini dapat mematangkan mereka apabila berdepan sebarang masalah pada masa depan.

IKLAN

Posting yang dimuat naik Nabilah di Facebook tular dan menarik perhatian netizen yang turut gembira dengan mahligai yang dibina semula pasangan tersebut.

IKLAN

Pernah Berpisah, Namun Jodoh Kuat Satukan Kembali Pasangan Ini

Buang yang keruh ambil yang jernih. Semoga episod perpisahan yang pernah dilalui oleh pasangan ini mematangkan lagi perhubungan yang dibina kini. Selamat Pengantin Baru, Semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

Sumber: Mstar & Nico Robin