bulu mata panjang

Serius, bulu mata yang wanita ini miliki cukup panjang dan menarik perhatian orang ramai. Biasanya ukuran normal bagi bulu mata seseorang itu adalah antara 0.8 hingga 1.2cm. Namun berbeza dengan wanita bernama You Jianxia ini yang memiliki bulu mata sepanjang 12.4 cm.

Kerana bulu matanya yang panjang itu, Jianxia menyandang gelaran sebagai Pemilik Bulu Mata Terpanjang di Dunia yang diberikan oleh Guiness World Records 2018. Terdapat sekitar 500 orang di seluruh dunia yang memiliki kepanjangan bulu mata yang tidak normal, namun tiada siapa yang boleh menewaskan panjang bulu mata pengarah syarikat pelaburan dari Shanghai itu.

IKLAN

Memetik laporan OddityCentral, Jianxia memberitahu wartawan China bahawa dia mulai menyedari bulu matanya terus memanjang ketika dia bersara dari pekerjannya sebagai ketua pelaburan jutaan dolar pada tahun 2013.

IKLAN

Bekas eksekutif kewangan tersebut benar-benar bangga dengan panjang bulu matanya. Bulu mata panjang adalah sangat indah bagi saya, melambangkan kesihatan dan umur yang panjang ujar Jianxia.

IKLAN

Bulu mata tersebut adalah sebahagian dari tubuh badannya dan saya selalu merawat, membasuh wajah saya dengan lembut agar tidak merosakkannya secara tidak sengaja, tamba

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI