Agak-agak dalam sebulan berapa banyak kita menabung duit daripada gaji yang kita dapat itu. Mungkin bagi yang pandai menyimpan, tak kisah sedikit pun tetap simpan, bila tengok hujung tahun, macam-macam boleh buat dengan duit simpanan itu.

Nak menabung duit ini kena ‘kuat’ dan ketepikan siap-siap supaya tak adalah tersalah pakai. Dengan duit simpan yang kita keteikan ini, bolehlah digunakan untuk waktu-waktu terdesak.

Mungkin ada juga antara kita menabung duit ini untuk pelaburan masa akan datang. Nampak saja sedikit, lama-lama akan banyak jadinya. Paling penting bila menyiumpan itu, jangan sesekali nak keluarkan.

Ada berpendapat, gaji sedikit menyebabkan tak ukup untuk kita menabung duit setiap bulan. Jangan takut, pakar ini ada cara untuk tentukan cara kita nak menyimpan duit. Boleh ikuti cara yang Dr. Azizul Azli Ahmad ini cadangkan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Emas Itu Simpanan Tapi TAK SEMUA Wanita Minat, Pentingnya Urus Kewangan Cara Tersendiri

Tabung Duit HIJAU OREN, Ajar Disiplin Diri Sebagai Simpanan Kecemasan Terbaik

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Menabung Duit – Kekalkan Simpanan

Katanya, gaji banyak mana sekalipun, tidak akan cukup selagi kita tak menabung dan menyimpan, kita tak akan ke mana-mana. Jadi, kekalkan buat simpanan selagi kita masih ada kerja dan gaji.

“Bang, saya kalau menabung mesti akan habis bang.
Duit banyak sikit mesti nafsu kuda belang datang”
“Belajar simpan tempat susah keluar la..”
“Susah macam mana pun saya akan korek juga bang”
“Pernah menabung emas?”
“Belum bang”
“Belajar simpan emas tiap bulan, tiap kali gaji kau
simpan 1 dinar, 1 gram, 1 kilo baru lah senang”
“Baik saya cuba bang.

Kawan kawan,
Asas bila dapat gaji bukan melabur, tetapi menyimpan. Bila dah cukup SIMPANAN baru MELABUR.

IKLAN

IKLAN

MW: Kalau menyimpan duit, jangan sesekali cuba nak ‘tarik’ kononnya bulan depan harapan, bulan akan datang dapat simpan lebih. Rasanya, bila dah ‘bocor’, memang akan bocorlah juga tiap-tiap bulan.

Sumber: Azizul Azli Ahmad

Bangkit Wanita Mingguan Wanita
Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan
https://t.me/bangkitwanitaMW

Tudiaaaaaaa..antara webinar yang sedang berlangsung. Nak daftar sebagai peserta boleh ke toko.ideaktiv.com

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita