Dalam fasa kehidupan, peringkat usia 30’an dianggap paling cantik dan menawan bagi seorang wanita . Masih kuat bertenaga, stabil dalam kehidupan, matang menghadapi dugaan dan sebagai. Pada peringkat usia ini, nikmatilah sebaik-baiknya kerana ia detik cukup istimewa.

Fahamkan mesej dan perkongsian yang disampaikan oleh Puan Norhayati Mohd Rasip ini sebagai rujukan;

Mesej ini khas untuk wanita berusia 30 an yang membaca status ini. Ya awak yang sedang baca ni. Akak nak bagitahu..

Apa yang special wanita 30’an?

Pada saat ini, awak berada di peringkat umur palinggg cantik dan menawan. Lelaki akan terpesona melihat tingkah lakumu kerana kau lebih matang berbanding wanita 20an. Keupayaanmu untuk melakukan sesuatu yang HEBAT amat mengujakan. Oleh kerana itu tidak hairanlah ramai wanita seusia denganmu yang berjaya ketika ini.

Namun seandainya rezeki masih belum sampai, jangan putus asa. Kerana pada waktu ini juga Allah sedang anugerahkan TENAGA kekuatan untuk berkerja paling TINGGI. Jika anda ingin berlari, maka berlarilah. Jika ingin melihat keindahan dunia, jelajahilah. Ingin membantu keluarga, silakan. Kerana pada usia ini anda palinggg bertenaga, present moment dan bisa menikmati hidup ini.

Jika anda belum berkahwin, bersabarlah. Kerana anda istimewa, tak layak rasanya anda setakat tangkap muat. Ingat. Bukan semua lelaki preloved itu hebat. Nikmati hidup anda sepuas-puasnya dan jangan sekali-kali berfikir yang kebahagiaan anda hanya akan sempurna kerana seorang lelaki.

IKLAN

Namun jangan berhenti berdoa. Jangan berhenti tingkatkan nilai atau value diri anda. Kerana apabila anda sudah bersedia, Allah akan menghantar seorang lelaki yang hebat sebagai pasangan anda. Dan jika tidak, maka teman-teman istimewa anda ada di Syurga nanti.Ingat. Stay happy. Stay positif.

Jangan sia-siakan sedekad keemasan ini. Kerana bila ia berlalu, ianya TAK AKAN kembali lagi.

IKLAN

Jangan layan keluh kesah, JIWA KACAU dan mengharap kasih yang tak pasti. NO NO. Please dont. Jika tidak anda bazirkan kecantikan anda sekarang. Be brave. Be confident.

I pray for all of you, wanita 30′ an di luar sana. Semoga anda MENIKMATI kehidupan anda. Terima apa adanya. Kerana kau wanita istimewa. Paling cantik. Paling bijak ketika ini.

IKLAN

All the best

Baca Lagi Di Sini: Dah Kahwin Atau Belum, Perempuan Umur 30an Tolong Jangan Abaikan 5 Perkara Ini!

MW: Semoga perkongsian ini bermanfaat. Jadi buat wanita yang sedang melalui usia 30an nikmatilah kehidupan sebenar.. Jadikan mesej penting ini sebagai panduan.

Sumber: Norhayati Mohd Rasip

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI