usaha-deko-sendiri

Bertuah sungguh isteri Syahrul Arizan Ariffin ini. Suami ini sanggup usaha sendiri mendekorasi rumahnya yang sudah berusia lebih 12 tahun.

Walaupun, suami ini terpaksa mengambil masa hampir 10 bulan untuk menyiapkannya sendirian. Ternyata isterinya tetap bahagia dengan hasilnya. Malah, membuatkan isteri sebak hingga nak menangis.

Lebih-lebih lagi bila isteri melihat sendiri usaha 10 bulan suaminya mencantikkan rumah yang sebelum ini biasa-biasa saja.

Nekad Deko Rumah Dan Buat ‘Surprise’ Pada Isteri

Ini yang dikongsikan oleh Syahrul Arizan,

Sejak PKPD awal tahun lepas saya banyak belajar decorating dari group ini dan sumber Youtube.

Masa tu saya baru ambil rumah ni dari penyewa. Usia rumah dah lebih 12 tahun. Mulanya saya memang tak yakin nak buat kemudian saya nekad nak deco dan buat suprise pad wife.

IKLAN

Usaha 10 Bulan Membuahkan Hasil

Hampir 10 bulan saya datang rumah buat sikit-sikit. Saya beli semua tools & bahan-bahan dari shopee & kedai DIY.

Segalanya saya buat sendiri sampailah mengecat dinding kecuali bahagian siling L shape tu saya upah kontraktor.

Tiba masanya saya jemput wife datang tengok rumah hasil dari tangan bangku saya.
Walaupun hasilnya tak secantik rakan-rakan dalam grup Kelab Kaki Deko, reaksi wife buat saya hampir menitis air mata.

Saya yakin anda juga mampu buat. Mesti berani dan jangan takut gagal.. Sentiasalah berdoa.

IKLAN

Baca sini : Tiga bulan isteri berpantang di kampung, suami buat kejutan makeover rumah

Terpukau Tengok Hasil Sebelum Dan Selepas Deko

Cantik hasil di ruangan menonton televisyen ini.

 

IKLAN

Ruang kosong bawah tangga turut dihias dengan dekorasi indah.

Cari wainscoting kayu di sini : https://invol.co/cl997otusahaKongsi Syahrul Arizan lagi, “Hasil deco sendiri.. Kadang-kadang kita sendiri pun tidak percaya apa yang kita mampu hasilkan.. Yang penting kena berani buat, tak jadi buat lagi sampai jadi.”

 

Mingguan Wanita : Sememangnya cantik sungguh kejadian selepas itu. Macam kerja profesional. Suami yang menggembirakan hati isteri akan serba luas rezekinya. InsyaAllah.

Sumber/Foto : Syahrul Arizan Ariffin