Sudah tak tahu nak masak kuih apa untuk berbuka. Apa kata cuba bebola kristal, idea dari Khairul Nisah Mohammad Akhir. Bahan yang digunakan pun senang. Mak-mak boleh cuba buat petang nie yer.

Bahan-bahan:
500 gram keledek ungu
125 gram selfrising
1 sudu besar tepung ubi
1sudu besar tepung beras
1sudu besar margerin
Gula kastor untuk disalut

Cara Membuat:
1. Kupas kulit keledek, basuh dan kukus. Sejukkan seketika.
2. Selepas itu, uli ubi tersebut dengan masukkan marjerin dan sedikit demi sedikit tepung. Uli sehingga menjadi doh.


.


.

IKLAN


.

3. Bentukkan menjadi doh yang kecil.


.


.

IKLAN

4. Goreng sehingga keemasan.


.

5. Angkat dan toskan.

IKLAN

6. Golekkan bebola tadi di dalam gulaa kastor.

7. Sedia dihidang dan makan panas-panas ketika berbuka nanti.


.

Resipi: Nisa Mohd Akhir