Nafkah pada isteri dan keluarga adalah satu kewajipan buat suami. Tak kiralah jika isteri mempunyai pendapatan dan ada duit sendiri, sedikit atau banyak tetap kena bagi mengikut kemampuan suami. Barulah rezeki yang diperolehi diberkati, bertambah melimpah ruah dan dilipatgandakan.

Bertuah bagi seorang wanita memilki suami yang faham akan tanggungjawab ini. Tetap beri nafkah pada isteri walaupun isteri bukan jenis yang suka meminta-minta.

Pelakon dan pengacara bersama Mingguan Wanita talkshow, Norman Hakim,43 ada kongsikan perkara berkaitan pemberian nafkah ini di Instagramnya.Selain mak, ayah dan isteri sendiri,suami kepada Memey Suhaiza,31 ini juga tidak lupa memberikan nafkah kepada bekas isterinya, Abby Abadi,41.

“Nafkah Isteri & Mantan Isteri Jangan Dilupa Walaupun Jenis Tak Meminta,” Norman Hakim

IKLAN

Menurut Norman, nilai nafkah tersebut tidak seberapa berbanding pengorbanan buat isteri dalam menguruskan rumahtangga dan anak-anak.Malah turut berharap agar dapat terus istiqomah dalam menunaikan kewajipan ini.

“Nafkah Isteri & Mantan Isteri Jangan Dilupa Walaupun Jenis Tak Meminta,” Norman Hakim
Keluarga besar Norman Hakim

Berikut perkongsian daripada Norman Hakim;

“Sekadar berkongsi tips, selain daripada ayah mak, nafkah untuk isteri (& mantan isteri) jangan dilupa walaupun isteri jenis tak meminta-minta atau ada bisnes, bekerja & ada pendapatan sendiri.Duit dia, duit dia..duit kita, duit dia jugak.

IKLAN

“Berapa amaun yang diberi takkan ternilai dengan pengorbanan isteri kita mengurus & menjaga terutama untuk anak-anak kita, betul tak? Yang penting doa tu..doa-doa yang ‘deep’ dari lubuk hati yang ikhlas yang sangat-sangat didambakan olehku untuk terus kuat berusaha mencari rezeki yang halal & barakah untuk keluarga.”

“Semoga diri ini terus istiqomah sehingga ke akhir hayat. Aamiin…Aamiin…Aamiin Ya Rabb Ya Allah.”

IKLAN

MW: Alhamdulillah. Sewajarnya boleh dijadikan contoh terbaik, buat para suami agar memberikan nafkah buat isteri walaupun isteri ada duit sendiri dan bukan jenis yang meminta-minta.Malah hubungan baik dengan bekas isteri juga wajar dipuji dan tidak abaikan nafkah buat anak-anak.

Sumber:Instagram Norman Hakim

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI