r Foto: Instagram Lufya Alaana

Pengorbanan seorang ayah semestinya memberi kesan yang mendalam untuk setiap anak. Sempena hari bapa, selebriti yang juga pelakon Lufya Omar atau nama sebenarnya Lutfyah binti Sheikh Omar menerusi perkongsian di entri laman Instagramnya bercerita tentang ayahnya. Terlalu besar pengorbanan insan teristimewa ini dalam hidup Lufya.

Sebagai ketua keluarga, terlalu banyak jasa dan pengorbanan seorang bapa memang tidak ternilai harganya.

Ayah Lufya Terbaik!

“Cerita ni agak sensitif tentang ayah fya. Masa fya kecil fya selalu rasa tak dpt kasih sayang seorang bapa. Sebab walid saya tak pergi sekolah macam bapa lain ambil report card anak, saya dapat no 1 tapi dia tak datang ambik cuti untuk tengok anak dia terima hadiah di sekolah.

“Fya rasa walid tak sayang pada anaknya.! Dia tegas dan kata-kata yang keluar dari mulut dia bila jumpa kat rumah balik-balik suruh jaga solat, ngaji, dan selalu jam 3-4 pagi dia akan ketuk bilik saya dan mengaji depan pintu supaya fya bangun tahajud!

Ayah Besarkan Anak-Anak Dengan Titi Peluh Yang Halal

“Tapi bila fya meningkat dewasa dan melalui pengalaman hidup berumahtangga yang gagal, baru fya sedar yang bapa aku ni seorang bapa yang TERBAIK di dunia ni.

“Dia besarkan kami dengan hasil titik peluh yang halal. Jam 5 pagi setiap hari dia dah keluar ke pasar untuk menjual ayam. Kami dibesarkan semua cukup makan dan pakai. Sampai busuk-busuk kuku bapa fya.

“Hari Raya pun die akan kerja sebab ramai org nak order ayam. Walid cukup rajin bekerja menampung keperluan keluarga. Duit dia untuk anak-anak dia. Cukup makan, susu, pakaian baik, rumah sendiri, dan tak pernah meminta bantuan dari keluarga.

“Adik beradik fya semua belajar tinggi ada yang belajar sampai Jepun. Setiap kali puasa sehari dia kasi RM 10 untuk didik anak-anak dia berpuasa sebelum baligh.

IKLAN

Walid Didik Kami Kuat Dengan Agama Supaya Kamu Berjaya Dunia Akhirat

“Rupanya fya baru sedar yang Walid didik kami kuat dgn agama supaya kami berjaya dunia dan akhirat. Dia tak banyak cakap bukan die tak sayang tapi dia penat dan dia memang seorang yang tak pandai meluahkan kasih sayang.

“Sebenarnya dia sangat sayang pada anak-anaknya. Dia bekerja keras dan rezeki dia bertambah-tambah selepas tu. Dalam umur yg agak muda pun Walid dah retired dan ‘melepaskan’ dunia.

“Walid maafkan kakak kalau kakak nakal dulu tapi kakak janji sekarang kakak nak jadi anak yang paling berjaya dunia dan akhirat. Selamat Hari Bapa Walid,” luah Lufya.

Hargailah Kasih Sayang Seorang Ayah- Pengikut Instagram

IKLAN

Mingguan Wanita : Perkongsian Lufya tesebut sememangnya menyentuh hati dan perasaan. Sebagai seorang anak hargailah ibu dan ayah anda.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Lufya Alaana

Baca Disini Juga:

“Wanita Tak Lemah, Lebih HEBAT Dari Lelaki. Cekalkan Hatimu Ibu-Ibu Tunggal Sekalian!” Lufya

Ibu Tunggal Keluarlah Dari Kepompong “Hanya Bersedih Tak Lebih Dari Dua Minit Saja”

Reen Bangga Ibu & Baba Hidup Secara Sederhana “Ukur Baju Di Badan Sendiri”

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

 

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 14 Ogos 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com