Setiap wanita perlulah sayangi kulit wajah. Bagi mereka yang mempunyai kulit kering, sensitif, kusam dan kasar perlulah berhati-hati dalam menggunakan produk rawatan kecantikan. Gunakanlah produk rawatan wajah yang tepat dan paling penting pastikan kulit wajah kekal hidrat dalam tempoh yang panjang.

Memiliki kulit wajah cantik berseri-seri merupakan idaman setiap wanita. Siapa yang tak nak, bila kulit wajah kelihatan mulus dan sihat semulajadi. Paling penting jika hendakkan kulit cantik kena pastikan skin barrier atau dikenali sebagai lapisan perlindungan kulit kita sihat OK!

Jaga Kulit Agar Penghidratan Tahan Lama

Tahukah anda ciri-ciri kulit wajah mengalami dehidrasi? Antaranya, tidak cukup air, kulit rasa ketat, rasa berminyak dan kering pada masa yang sama, kemungkinan berjerawat.

Manakala punca pada pemakanan, persekitaran dan lain-lain faktor antaranya tidak minum air mencukupi, tidak cukup tidur, pengambilan kafein yang tinggi, terlalu lama dalam bilik berhawa dingin, cuaca panas dan lembap serta sentiasa terdedah pada matahari.

Jika semua ciri-ciri tersebut ada pada anda, berhati-hatilah ya. Sangat penting juga untuk anda ketahui bagaimana menjaga kulit agar penghidratan tahan lama. Kulit yang mengalami dehidrasi memerlukan pelembap.

Pelembap sememangnya sangat penting pada kulit. Bukan saja membantu melembapkan wajah sahaja, malah ia dapat membantu merawat kulit, antipenuaan kulit, elakkan daripada dehidrasi dan membuatkan kulit wajah tampak bersinar serta sihat.

Wanita yang gemar berhias pasti mahukan kulit senantiasa lembap dan sihat selalu malah juga boleh mengurangkan masalah kulit kering.

Anda juga perlu bijak dalam memilih produk, gunakan produk yang boleh melegakan kulit sensitif, kering, kusam dan kasar. Selain itu anda juga boleh gunakan juga produk yang mampu meningkatkan penghidratan dinamik yang mendalam dengan meningkatkan kandungan air pada kulit.

Losyen Pelembap Hada Labo Dinaik Taraf

Losyen Yang Dinaik Taraf, Rahsia Kulit Kelihatan Cantik & Sihat Semulajadi

Losyen Yang Dinaik Taraf, Rahsia Kulit Kelihatan Cantik & Sihat Semulajadi

Seperti yang diketahui umum, produk Hada Labo sememangnya terbaik. Kini Losyen Pelembap Hada Labo muncul dengan dua item istimewa iaitu Hydrating Lotion Rich dan Hydrating Lotion Light.

IKLAN

Kedua-dua item ini telah dinaik taraf. Kali ini ia juga serlahkan fungsi ramuan yang dipatenkan “Fermented HA & 4 jenis Hyaluronic Acid”.

Menganduing Fermented HA yang Pertama di dunia boleh membantu membaiki skin barrier dan mengimbangi gabungan probiotik dalam kulit, untuk kulit yang sihat.

Selain Fermented HA, ia juga menganduing 4 jenis Hyaluronic Acid:

Asid Hyaluronik Besar, Sederhana & Super – 3 jenis Asid Hyaluronik mengikat dengan kuat dan membentuk lapisan perisai pengunci lembapan yang kuat untuk mengekalkan jumlah lembapan yang besar dalam kulit bagi penghidratan tahan lama.

Asid Hyaluronik Nano – Saiz molekul halus Asid Hyaluronik mudah meresap dan menyelitkan kelembapan jauh ke dalam kulit untuk meningkatkan keanjalan dan menyediakan kulit untuk penyerapan ramuan penjagaan kulit yang dipertingkatkan.

Ini membuktikan Losyen Pelembap Hada Labo berbeza dengan toner lain di pasaran. Ternyata produk ini mampu memperbaiki kualiti kulit dengan menyeluruh.

IKLAN

Losyen ini juga dapat mengunci kelembapan di dalam kulit sehingga kulit terhidarasi. Paling penting selain manjakan kulit anda juga mampu tingkatkan kesihatan kulit.

Losyen Yang Dinaik Taraf, Rahsia Kulit Kelihatan Cantik & Sihat Semulajadi

Losyen Yang Dinaik Taraf, Rahsia Kulit Kelihatan Cantik & Sihat Semulajadi

Kepentingan Perbaiki ‘Skin Barrier’ Rosak

Skin Barrier merupakan lapisan permukaan kulit yang berfungsi untuk melindungi kulit daripada pelbagai faktor antaranya ialah tahap kelembapan, infeksi bakteria, sinaran UV dan keadaan sekeliling seperti cuaca dan udara.

Losyen Pelembap Hada Labo, Hydrating Lotion Rich dan Hydrating Lotion Light sememangnya pilihan terbaik kerana mampu baiki skin barrier yang rosak.

Rutin Pelembap Kulit Wajah Wanita

Hydrating Lotion Rich dan Hydrating Lotion Light menghidrat kulit anda dengan serta merta.

IKLAN

Paling penting kedua-dua Losyen Pelembap Hada Labo ini harus digunakan selepas mencuci wajah dan berfungsi sebagai asas rutin pelembap anda. Losyen ini juga mampu menyerap dengan lebih baik ke dalam kulit.

Untuk pengetahuan anda juga, produk ini mempunyai dua varian iaitu Rich, untuk kulit normal/kering dan Light, untuk kulit normal/kombinasi/berminyak.

Kedua-duanya adalah kerengsaan rendah – bebas paraben, alkohol, pewangi, pewarna dan minyak mineral.

Golongan wanita anda tidak perlu risau ini kerana masalah dehidrasi boleh diselesaikan dengan memakai bahan-bahan yang boleh membantu mengembalikan kelembapan kulit dan salah satu bahan tersebut adalah Hyaluronic Acid. Penyelesaian terbaik ialah dengan menggunakan rangkaian produk Losyen Pelembap Hada Labo iaitu Hydrating Lotion Rich dan Hydrating Lotion Light.

Untuk maklumat lanjut bolehlah layari Hada Labo Malaysia dan MY Hada Labo | Facebook.

——————————————————————————————————

Juga dapatkan set Hada Labo anda di sini!

https://shopee.com.my/scp/28287258/eyJjaWQiOjQxMTEwLCJzaWQiOjI4Mjg1ODc0LCJpc0RyYWZ0IjpmYWxzZX0%3D?utm_campaign=s28285874_ss_my_othr_hloct22advertorial_bp&utm_source=others&utm_medium=seller&utm_content=nona)

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI