Linda

Masih belum terlambat untuk mengucapkan salam takziah buat selebriti Linda Rafar dan Diana Rafar atas kematian ibunya, Rasimah Abd Rahman di Hospital Shah Alam kira-kira pukul 9.50 malam, pada hari Jumaat lepas.

Mak Linda Dah Pergi

Arwah yang berumur 74 tahun, meninggal dunia akibat jangkitan kuman yang merebak ke dalam darah. Dan beberapa jam sebelum kematian ibunya, Linda berkongsi kisah Allahyarham berada di rumah pada sebelah pagi namun dimasukkan ke hospital semula pada waktu malam kerana kesihatannya merosot.

IKLAN

Tulisnya di laman instagram,

IKLAN

Al-Fatihah..
Ya Allah..
Ampunilah Ratu Hatiku Rasimah bt abd rahman 
Limpahkanlah rahmat ke atas roh nya..
Muliakanlah tempatnya..
Luaskanlah..
Terangilah..
Dan 
Harumkanlah persemadiannya..
Mandikanlah dia dengan air salju dan embun..
Sucikanlah dosa dan segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis.. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya..
Gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya..
Gantikan untuknya (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya.. Tempatkanlah dia disisi orang-orang yang kau redhai.. Lindungilah dia dari azab kubur dan azab api neraka.. Masukkanlah dia ke dalam syurgaMasukkanlah dia ke dalam syurga mu ya ALLAH…
~ Aamiin ya robbal alaamiin ~

IKLAN

Si ibu yang berusia 74 tahun akhirnya menghembuskan nafas terakhir dan Linda memohon agar Allah mengampuni dosanya dan jadikan syurga sebagai ganti tempat tinggal ibunya itu.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI