Letak ‘Pandangan’ Pada Kebaikan & Pengorbanan ISTERI, Supaya Ketetapan HATI Sampai Bila-Bila. Memang ada benarnya lumrah dalam rumahtangga ada pasang surutnya. Ada ketika kita mula membandingkan orang lain lebih baik daripada pasangan sendiri.

Namun bila hati mula berbolak balik sebegini, letaklah ‘pandangan’ tersebut pada setiap kebaikan dan pengorbanan yang pasangan kita telah lakukan. Dengan cara ini ia dapat menetapkan hati kita, untuk kekal setia sampai bila-bila.

Hadamkan perkongsian daripada Firdaus Shakirin ini.

Hari ni tengok pasangan kita tu elok dah, lawa dah.Esok pulak tengok, pasangan kita macam ada tak kena, terkurang kat sini sana.

Hati tu kan sifatnya sentiasa berubah-ubah, bolak balik. Kita start banding ja pasangan kita dengan orang lain, dengan apa yang kita nampak di luar dari rumah, terus lagi kuat perubahan hati tu, lagi kuat perasaan bolak balik tu.

Kita sendiri tak tetapkan “pandangan” kita pada isteri kita.

Apa perasaan kita, apa yang kita sebagai seorang lelaki letak dalam hati terhadap isteri sendiri. Kita letak penampilan dia ke, kita letak paras rupa dia ke, kita letak tutur kata dia ke, kita letak budi bahasa dia ke, kita letak akhlak dan cara dia ke sebagai pandangan yang membuatkan hati kita terpaut pada dia.

IKLAN

Kita kasih dan sayang dia sebab apa.

Kalau letak pada rupa, what if rupa dia berubah selepas melahirkan anak…?
Salah kita sebab letak pada sesuatu yang tak kekal lama…pandangan kita pada dia akan berubah once rupa dia berubah. Maka hati pun turut serta berubah sebab dari mata turun ke hati.

IKLAN

Letaklah pandangan kita tu pada kebaikan isteri kita, letaklah pandangan kita tu pada pengorbanan isteri kita..letaklah pandangan kita tu pada apa yang isteri dah buat untuk kita.

Nescaya sampai bila-bila ketetapan hati tu hanya milik dia.

InsyaAllah.

IKLAN

Mesti Baca:Hanya ISTERI Sahaja Tahu Baik Buruk, Sikap & Perangai Suami Yang SEBENAR
Baca Lagi Di Sini:“Wanita Cantik, Senang Kata PERFECT PACKAGE So Far Bagi Saya, HANYA ISTERI SAYA”
Artikel Menarik:Suami Isteri Namakan Kesemua 11 Anak Hanya Guna Abjad A, E, L & X

Mingguan Wanita: Ada benarnya, jika melihat orang lain ‘nampak’ lebih baik dari pasangan kita, tetapkanlah hati, letakkan pandangan pada setiap kebaikan dan pengorbanan yang pasangan kita telah lakukan. Insya allah hati akan tetap setia dan tak berbolak balik.

Sumber: Firdaus Shakirin

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.