Foto: Azfarina Sulaiman

Dek kerana minat Nur Hartini sejak dari remaja suka menghias, lantas apabila memiliki rumah peluang itu tidak dilepaskan begitu saja. Banyak idea yang bermain di minta dan akhirnya wanita ini telah memilih dekorasi berkonsepkan modern tropical.

Jimat Wang Tak Perlu Lepak Di Luar, Dekorasi Ruang Makan Ibarat Di Kafe Hipster

Dekorasi Idaman, Rona Putih & Pastel Mendamaikan Jiwa

“Alhamdulillah, syukur kerana kami berjaya memiliki rumah. Saya seorang yang suka menghias, dulu sebelum berkahwin saya suka menghias rumah keluarga. Mak dan ayah tidak permah menghalang niat saya dan akan biarkan saya mengemas cantik rumah.

“Bila dah ada rumah sendiri, saya jadi cukup teruja. Saya dan suami telah ambil kata sepakat dan memilih dekorasi rumah bertemakan modern tropical. Pemilihan warna turquoise yang diselitkan dengan warna natural kayu, kerana turquoise merupakan warna kegemaran dari zaman bujang hinggalah sekarang. Dalam rumah semuanya kalau boleh saya nak hias dengan warna turquoise. Dan tumbuhan hijau untuk suasana tropical,” ujar Nur Hartini sambil tersenyum.

IKLAN

Kreatif & Selesa! Wanita Ini Rias Kediaman Idea Bersama Suami, Ubahsuai Ikut Kemampuan

Kreatif & Selesa! Wanita Ini Rias Kediaman Idea Bersama Suami, Ubahsuai Ikut Kemampuan

Perabot Yang Sesuai

IKLAN

Diajukan berapa lama mengambil masa untuk mengubahsuai dekorasi kediamannya, rumah yang telah didiami selama empat tahun ini diubah suai secara berperingkat-peringkat.

“Sepanjang empat tahun kami diami rumah ini, kami ubah suai sedikit demi sedikit. Malah saya dan suami juga gayakan dengan perabot-perabot yang sesuai. Kiranya ubahsuai yang dilakukan hanya minor.

“Memandangkan saya jenis yang suka membaca majalah dekorasi dan juga melayari laman web yang berkaitan dengan dekorasi jadi hanya ruang-ruang yang bersesuai saja kami ubah,” sambungnya.

IKLAN

Ternyata Nur Hartini dan suami bijak menyusu atur perabot mengikut kesesuaian ruangan kediaman mereka.

Kreatif & Selesa! Wanita Ini Rias Kediaman Idea Bersama Suami, Ubahsuai Ikut Kemampuan

Jenis kediaman Apartmen tiga bilik ini tampak begitu cukup selesa buat dirinya dan suami. Malah mereka juga bijak mendeko rumah dengan indah sekali. Idea keseluruhan renovasi datangnya dari pasangan suami isteri ini sendiri tanpa melantik konsultan. Sungguh hebat dan kreatif.

Foto: Azfarina Sulaiman
Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI