Kembar panjat atas bahu sampai nak makan pun tak sempat, sabarnya Dr Sheikh Muszaphar didik anak. Pengalaman membesarkan anak adalah memori paling indah dalam hidup ibu bapa.

Hilang segala penat lelah bekerja tatkala menatap keletah anak. Ia satu memori sangat manis dikenang bila meningkat usia. Namun ada juga sebahagian ibu bapa yang tidak dikurniakan kesabaran tinggi dalam mendidik anak selain meletakkan ego dalam diri agar anak menghormati mereka dan tidak melanggar batas ditetapkan oleh ibu bapa sendiri.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :– ‘Balik Rumah Makan, Salin Baju Bergegas Ke Sekolah’ Dr Sheikh Muszaphar Doakan Anak-anak Kuat

Dr Halina Hamil Kembar Lagi, Dr Sheikh Muszaphar Sama-sama Naik Berat

IKLAN

Cara Dr Sheikh Muszaphar Mula Latih Anak Berpuasa Umur 5 Tahun!

Berlainan dengan satu video dikongsikan oleh angkawan negara, Dr Sheikh Muszaphar yang dilihat membina bonding yang sangat baik dengan anak-anaknya seramai enam orang. Bahkan di sebalik kerjaya hebat dimilikinya begitu juga isterinya, dapat dilihat bapa ini sangat penyayang dan mendidik anak-anak dengan sangat sabar.

IKLAN

Dalam satu video dikongsikan di Tik Toknya @Dr Sheikh, dapat dilihat dirinya cuba memberi makan kepada anak kembarnya yang ke lima dan keenam iaitu Eusoff dan Amelia yang berusia dua tahun yang dilahirkan pada 2020.

IKLAN

Dapat dilihat anak kembarnya itu memanjat, mengorek matanya bahkan memanjat dirinya hingga masa untuk makan juga terganggu. Namun masa yang sama, kelihatan Dr Sheikh sangat sabar melawan karenah anak-anak kembarnya itu tanpa ada rasa ingin mencubit atau memarahi dan hanya membiarkan anaknya bereksplorasi dengan dunia mereka.

Ramai ibu-ibu bertanya, mana hendak membeli “ubat sabar” yang dimiliki oleh Dr Sheikh Muszaphar kerana dirinya tidak meletakkan satu batas dengan anak-anak. Bahkan mendoakan agar lebih ramai lelaki sepertinya wujud di dunia ini kerana melayani anak-anak dengan baik dan sempurna.

Kembar Panjat Atas Bahu Sampai Nak Makan Pun Tak Sempat, Sabarnya Dr Sheikh Muszaphar Didik Anak

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.