Neelofa

Bijak mengatur perjalanan hidupnya dan terbukti ini satu kejayaan Neelofa apabila syarikat penerbangan tambang murah, AirAsia Berhad (AirAsia) mengumumkan pelantikan selebriti usahawan terkemuka tanah air dan selayaknya beliau digelar Ikon Wanita Muda Berjaya di Malaysia.

Malah agak menjadi inspirasi buat wanita lain untuk terus berusaha dan maju kehadapan apabila membaca tulisan Nur Liyana Farahin yang mengupas tentang jatuh naik Noor Neelofa Mohd Nor dalam dunia bisnesnya sehingga beribu netizen kongsi statusnya di laman Facebook miliknya…

Kejayaan Neelofa Dalam Dunia Bisnes

Berita mengejutkan ramai apabila Neelofa baru sahaja diumumkan menjadi salah seorang board of directors bagi syarikat penerbangan tambang murah gergasi, AirAsia sebagai independent non executive director.

Bermakna beliau tidak perlu bekerja sebagai staff tetapi hanya menerima elaun sahaja.

It’s a win win situation yang mana kita boleh lihat betapa bijaknya Tony Fernandes dan team berfikir bagaimana pengaruh Neelofa boleh memberi impak positif kepada bisnes penerbangan ini.

Kalau jadi duta tak boleh maksimunkan influence, tapi kalau dah jadi shareholder agak agak macam mana?

Bayangkan muka Neelofa mengiklankan AirAsia non stop, lepas tu Neelofa pula selalu promote AirAsia dalam instagramnya. Bila tengok AirAsia je pasti ingat Neelofa.

Besar ke pengaruh Neelofa ni?

Yes, influence beliau sangat besar. Bayangkan saja, brand gergasi seperti Swarovski dan Lancome pun sanggup bayar jutaan ringgit untuk menjadikan Neelofa sebagai duta mereka. Kenapa?

Apa saja yang Neelofa pakai, semua orang nak pakai sehinggakan menjadi trend dan dijual pengusaha bisnes.

IKLAN

Andai jam atau gelang Neelofa pakai, pasti akan jadi top selling product sehinggakan ada fake product.

Segala tudung Neelofa gayakan, pasti akan menjadi ikutan.

Itulah seberapa besar influence Neelofa dan jawapan kenapa syarikat international ini sanggup membayar beliau.

Kejayaan demi kejayaan luar biasa yang tercipta salah satunya dengan jualan tudung milik jenama beliau, Naelofar Hijab mencecah jutaan ringgit. Tahun lepas je dah RM200 juta.

Saya tak kisah berapa juta dia mampu buat kerana banyak juga brand tudung lain yang power tapi saya sangat kagum dengan bijaknya Neelofa ambil peluang dan ruang kerana itulah basic nak jadi usahawan berjaya.

Grab the opportunity!

Bijaknya Neelofa yang membuatkan saya kagum, beliau memang betul betul ‘berisi’ bukan sekadar menjadi artis cuma untuk mencipta nama.

IKLAN

Bayangkan, setiap drama lakonan atau filem yang Neelofa berlakon pasti beliau manfaatkan untuk tujuan promosi tudungnya, pasti ada limited collection yang akan direlease bersempena watak lakonannya dan pasti akan laku macam goreng pisang panas!

Ini membuktikan Neelofa bukan artis kosong yang hanya kejar ‘fame, famous and instant cheap marketing’ sebaliknya disetiap penglibatan Neelofa dalam bidang lakonan, pasti ada strategi marketing bisnes yang mantap dan padu.

She’s different, she attacks with organized plans.

Everything must be related to the strategies to market the product and branding. Yup, she did a really great job.

She’s brilliant and super genius or else she won’t make it to the FORBES list under 30! Nak masuk FORBES bukan senang tuh. Itu satu pencapaian luar biasa. Muda pula tu.

Malaysia patut ada ramai orang muda berpengaruh seperti Neelofa dan Vivy Yusof. They are top influencers in Malaysia.

IKLAN

Ramai akan kata, alaah. Neelofa dan Vivy Yusof tu anak orang senang, bolehlah berjaya.

Habistu kalau kita ni anak orang senang, ada effort macam dia ke atau bersenang lenang dengan harta mak ayah. Boleh berjaya macam dorang ke? Gitu.

Bukan semua bisnes Neelofa buat berjaya. Ingat tak dulu, bisnes abaya, contact lense, kasut dan skincarenya kurang mendapat sambutan and everything turns upside down dengan jualan tudung beliau.

Itu pointnya, Neelofa pernah juga tak berjaya sebelum bisnesnya menjadi gila gila!

Saya bukan taksub dengan mereka tapi saya yakin ramai lagi anak Malaysia, muslim akan naik seperti mereka. Doakan Fara akan jadi salah seorang usahawan yang berjaya dan FURAIHA menjadi bisnes yang maju. InsyaAllah.

Yang penting, bangun sekarang.

Maybe you’ll never become a ‘Neelofa’, but surely you can be a better you. Get up now because comfort zone kills you on the very first second.

Good job girl, super proud. Told ya this girl is really something. Memang beauty with brain.

I think that this post deserve a share. Thank you.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI