Dalam keadaan sekarang ini, tidak semua orang mampu untuk meneruskan kehidupan seperti sebelum ini. Ada yang mungkin ekonomi kewangan terjejas, hilang pekerjaan dan sebagainya.

Lebih menyedihkan bagi yang sebelum ini yang hanya mengharapkan pendapatan harian pun turut terjejas. Mungkin dulu boleh menampung keperluan tapi sekarang sudah tak mampu seperti dulu.

Sedihnya bila mengingatkan ahli keluarga dan anak-anak yang terpaksa berkira-kira untuk penuhi keperluan harian terutamanya bila tiba hari istimewa anak yang sepatutnya dirai dengan penuh gembira.

Kalau orang mampu, semua ini tidak kisah, tapi bagi orang lain, nak beli kek pun tidak mampu memandangkan duit boleh digunakan untuk keperluan lain.

Sebolehnya sebagai mak ayah, tentunya kita tidak sanggup untuk melihat anak tanpa dirai. Cukup dengan sepotong kek pun jadilah sebagai pengubat kegembiraan anak-anak.

Inilah inisiatif yang dilakukan oleh Bakeries Baker yang hanya telah menjual kek harijadi dengan harga RM5.30. Boleh dikatakan kek yang dijual di mana-mana kedai bakeri paling murah pun dengan harga RM30 ke atas.

Lebih mengagumkan Bakeries Baker ini turut memberi infak kek-kek di kedainya kepada orang yang kurang kemampuan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Food Bank, Bantuan Kesihatan, Terapi & Kaunseling Percuma “Harap Ringankan Beban Yang Terkesan”

“Alhamdulillah, Dapat Bantu 110 Keluarga. Bukan Semua Kibar Bendera Putih, Tapi Kami Bantu Juga”

Info Lebih Menarik DI SINI

Orang Mampu Boleh Beli Harga Penuh

“Saya ada beritahu sebab apa saya jual kek RM5.30. Niat saya Cuma untuk membantu sesiapa yang dalam kesusahan. Tapi kalau ada yang demand nak request macam-macam dan mampu untuk bayar harga asal, sila bayar harga asal ye!

HARGA KEK RM5.30 ADALAH UNTUK MEMBANTU IBU BAPA YANG DALAM KESUSAHAN NAK MENYAMBUT BIRTHDAY ANAK-ANAK TAPI TAK CUKUP DUIT.

KEPADA YANG MAMPU,SILA BAYAR HARGA ASAL DAN BOLEH REQUEST DESIGN, TEMA, FLAVOUR, NAK LETAK ITU INI.

IKLAN

Imbas Kembali Kek RM5.30

Hari itu, ada seorang pelanggan tetap.

Customer: Salam sis, saya nak tanya, ada tak kek yang paling murah untuk befday?

Saya: Kek yang paling murah RM30 sis.. boleh makan 4-6 org.

Customer: Ouhh, kalau cupcake berapa ye? Saya nak 1 1 saja sebab anak saya ni nak sangat makan kek sis. Tapi maklum lah,waktu sekarang ni, duit sentiasa tak cukup. Suami pulak baru lepas kena buang kerja. Anak saya pula asyik sebut kek saja. Nak beli bahan semua mahal-mahal. Boleh ke buatkan saya 1 saja cupcake untuk anak.

Saya: Dalam rumah ada berapa orang sis?

Customer: Ada 4 orang saja.

Saya: Ok sis, saya buatkan kek befday ye.. cukup kalau nak makan 1 family tu. Kalau tak habis, boleh simpan. Nanti anak-anak boleh makan lagi..

Kek dah siap, customer tanya berapa harga sis, dan saya katakan bagi je berapa yang mampu bayar.

IKLAN

Customer pun bagi RM5.30 + RM5 duit runner..

Dari situlah terciptanya kek RM5.30. Harga asalnya rm30.

Saya terfikir untuk berikan kek yang berharga RM5.30 dan semua org mampu beli.

Moga dipermudahkan urusan kita semua.

Mingguan Wanita : Moga Bakeries Baker ini sentiasa dipermudahkan urusan dan dimurahkan rezeki.

Sumber: Bakeries Baker

IKLAN

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Antara kursus-kursus asas yang dijangka mampu melahirkan peserta yang berkemahiran dan boleh terus dipraktik dalam perniagaan ialah:

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti.

( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

Cookies Viral Legend. Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak.

( https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/ )

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita