Kebanyakan para wanita dan isteri gemar perhiasan seperti barang kemas. Atas rasa kecintaan dan ingin membahagiakan isteri tersayang, seorang suami sanggup melakukan apa sahaja. Walaupun diri seorang pengemis, lelaki ini sanggup mengumpul duit hasil mengemis untuk membelikan barang kemas sebagai hadiah buat isteri.

Namun di musim pandemik ini, pembelian barangan kemas tersebut bukanlah mudah, apatah lagi rata-rata mengutamakan pembayaran secara online.

Seorang lelaki tua terpaksa berdepan kesukaran membeli barang kemas buat isteri tercinta hanya kerana mahu membayarnya menggunakan wang tunai, lapor laman berita Tribune News, baru-baru ini.

Kumpul Duit Dalam Karung Guni

Kehadiran Januri di dua kedai emas di daerah Ketanggungan, Jawa Tengah telah ditolak oleh pemilik kerana dia mahu membayar barang kemas menggunakan wang dikumpul dalam dua karung guni yang dipikulnya.

Dia bernasib baik apabila kedai ketiga iaitu Kedai Emas Rama menyambut kehadirannya dan melayan dia dengan baik.

Menurut pemilik kedai, Henky, Januri memikul dua karung guni berisi wang kertas bercampur syiling dan memberitahu mahu membeli barang kemas buat isterinya.

“Dua karung guni itu berisi wang berjumlah 6.5 juta rupiah (RM1,867) dan kami menawarkan seutas rantai emas, sebentuk gelang tangan seberat 10 gram serta lapan gram yang memiliki nilai serupa.

Kumpul 2 Karung Guni Duit Mengemis, Beli BARANG KEMAS Hadiah Untuk Isteri!
Gambar hiasan

“Pak cik itu sangat gembira kerana ada kedai yang menerima wangnya. Dia memberitahu bahawa dia seorang pengemis dan duit hasil mengemis disimpan untuk membeli hadiah buat isteri,” kata Rama.

Tambah Rama, kebanyakan kedai emas menolak kehadiran Januri kerana mereka lebih selesa membuat urusan jual beli secara online di musim pandemik.

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
Baru Keluar Kedai Beli Barang Kemas, Tapi Ambil Barang Di Food Bank

Tip Penting Simpanan Barang Kemas Di Ar-Rahnu, Siap Boleh Upgrade Lebih Berat Lagi

Mingguan Wanita : Macam-macam cara untuk bahagiakan isteri. Walaupun diri seorang pengemis, tetap berusaha untuk kumpul duit belikan barang kemas demi isteri bahagia.

Sumber : Kosmo

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

 

IKLAN

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI