Orang perempuan, kelakuan kasar macam mana sekalipun mesti ada sifat manja. Apatah lagi bila sudah mendirikan rumahtangga. Manja dengan suami bukan di buat-buat.

Lumrah sifat orang perempuan. Sifat manja inilah sampaikan pasangan sanggup lakukan apa saja. Tapi, janganlah dibuat-buat, nanti meluat pula.

Sebab itu, suami jangan sesekali rasa bosan atau anggap manja isteri ini hanya untuk tarik perhatian. Salah satunya memang betul tapi kena ingat, isteri yang suka bermanja ni sebab dia sangat sayang pada pasangannya.

Kadang-kadang manja orang perempuan ini dianggap lain macam seperti yang dikatakan oleh Mohd Fhais Salim ini. Makin dia sayang makin manja sifatnya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Suami Romantik Bukan Bagi Hadiah, Bunga, Tolong Buat Kerja Rumah Pun Isteri Bahagia

Suami Isteri Yang Suka MERAJUK, Sebenarnya Jadikan Hubungan Bertambah Romantik

Info Lebih Menarik DI SINI

Orang Perempuan Manja Sebab Sayang

Kadang kadang orang perempuan ni manja dia lain macam:

1. Bila kita tanya nak maggi tak, dia kata tak nak. Tapi bila dah siap masak, dia datang ngedeng pula. Dua tiga sudu juga la dia makan.
2. Bila kita tanya sayang nak makan apa hari ni, dia jawab ikut abang la. Tapi bila kita kata nak order kfc. Dia kata dah jemu la, bosan la.
3. Bila dia tiba-tiba keluar perkataan “sedapnya”, “dah lama tak makan”, “mana nak cari” atau “abg ingat tak kita pernah makan ….” tu maknanya dia nak suruh kita pergi cari la tu.
4. Bila kita dah bagi cadangan macam-macam makanan, habis semua senarai makanan kat grab food tu di scroll akhirnya dia kata, “order kfc je la” huh!
5. Bila ada terlalu gerai makanan tepi jalan tiba-tiba dia kata “abang berhenti berhenti, nak beli makanan tu”. Dia ingat jalanraya tu kita sorang je ke guna, orang kat belakang marah la kalau berhenti sesuka hati macam tu. aduhai..
6. Kadang malas juga nak u-turn. Lebih-lebih lagi kalau tengah peak hour, memang berjam jam la nak u-turn balik. Bila kita kata, “lain kali la” terus monyok muncung macam itik.
7. Tapi kalau kita ikut juga. Redah jem berjam jam semata-mata untuk belikan makanan idaman dia tadi, memang senyum sampai ke telinga punya la. Tak habis habis ucap terima kasih abang, sayang abangg. Muah muah bagai.
8. Bila kita nak makan apa-apa semua dia pandai je buat atau carikan, tapi bila dia rasa teringin nak makan sesuatu tu mesti kita di suruh carinya. “Abang tolong belikan …. ye”

 

IKLAN

Apa saya perasan,

Orang perempuan ni dia kalau dah sayang, dia sayang sungguh sungguh. Tak ada sayang separuh separuh punya.

Makin dia sayang, makin manja dia jadinya.

Lagipun itu la bahasa cinta hampir semua isteri iaitu mereka suka dimanjakan dan suka dilayankan semua permintaannya.

Sayangi isteri kalian sementara dia masih lagi sudi nak bermanja-manja…

Sumber: Mohd Fhais Salim

IKLAN

 

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:

Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

IKLAN

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita 
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita