Ini 5 Sebab Kenapa Suami Letak Password Dekat Handphone Sendiri

Ada kenyataan menyebut, ‘Isteri yang memegang handpone suami sebenarnya lebih menyeramkan daripada isteri yang memegang senjata‘. Suami ada yang setuju, terutama yang memang jenis letak password di handpone sendiri. Terdapat juga suami yang tak setuju langsung, sebab mereka boleh sama-sama kongsi handpone dengan isteri.

Beruntunglah isteri yang ada suami boleh berkongsi apa saja dengan mereka. Yang jenis sikit-sikit nak rahsia ni kadangkala boleh buat isteri jadi curiga. Walhal kalau bab kewangan tahu pulak suami nak kongsi sama-sama.

Kita yang jadi isteri ini selalu ditafsirkan tak faham suami. Bagi yang tak berapa nak faham perangai suami yang satu ini, ini penjelasannya. Alasan kenapa sesetengah suami takut benar isterinya belek handpone sendiri. Kadang paranoid sampai letak password dekat handpone mereka.

5 Sebab Suami Letak Password Dekat Handphone

1. Sebab Data Rupanya

Untuk keselamatan menjaga data yang penting daripada tersilap tekan dan sebagainya, sebab handphoe sekarang bukan sekadar telefon semata.

IKLAN

2. Privasi Suami

Untuk privasi, kadangkala dirasakan bukan semua perkara perlu dilihat atau diketahui oleh semua orang. Bagi isteri atau suami, tidak mengetahui sesuatu perkara itu kadangkala lebih baik.

3. Elak Salah Faham

Untuk mengelakkan silap faham yang mungkin mudah timbul pada pihak isteri. Boleh jadi traumatik dengan sikap isteri yang mudah cemburu buta sebelumnya.

IKLAN

4. Tutup Rahsia

Untuk menutup rahsia hubungan dengan wanita lain, sama ada hubungan persahabatan serius ataupun gurau senda yang ditakuti akan timbulkan kekecohan.

5. Kejutan Untuk Isteri

Barangkali juga mahu beri sesuatu kejutan untuk isterinya, atau menyembunyikan sesuatu yang baik tetapi sukar dijelaskan kepada isterinya atau lain-lain alasan.

IKLAN

WAJIB BACA KESIMPULAN INI

Apapun, handphone suami yang ada password bukanlah sesuatu yang perlu diprasangka dan disalah tafsirkan. Sebagai isteri, password handphone bukan alasan untuk curiga atau menuduh suami curang dan tidak memerlukan apa-apa siasatan selagi tiada alasan yang jelas.

Walau apa pun, sebaiknya suami KONGSIKAN PASSWORD supaya tidak timbul curiga.

Sumber : Prof Madya Dr Mohd Nor Mamat, Associate Professor at Academy of Contemporary Islamic Studies, UiTM