urutan

Urutan memang baik untuk tubuh.Lebih-lebih lagi urutan sentuhan penuh kasih sayang yang dilakukan daripada seorang ibu kepada anak-anak. Titik sentuhan saraf-saraf tertentu ini, mampu memberi ketenangan, kecergasan dan aura positif pada anak.

Menurut perkongsian Puan Norafiza Mahmud, rupanya ada 6 teknik urutan yang mak-mak boleh lakukan pada anak untuk anak kekal cergas dan senang dikejut kesekolah setiap pagi.

Berikut antara perkongsian beliau;

Emak cik oya pandai mengurut tapi urut untuk anak-anak sahaja. Mungkin mewarisi sedikit kelebihan dari emak. Cik oya mula melatih diri mengurut anak-anak pula.

Sekarang sudah menjadi tabiat. Selepas urut sahaja bisik di telinga mereka untuk mandi dan bersiap ke sekolah. Terus bangun seperti di pukau.haha.Pukauan ibu.

Selalu selepas solat subuh cik oya urut dia orang. Ini bukan teknik pakar. Urutan ini adalah urutan sentuhan atau aura positive ibu kepada anak-anak.

Sediakan DOA mudah ini sewaktu urutan.

Al-Fatihah
Ayat Kursi

Sepanjang urutan kalian baca dan sembur pada badan anak-anak.Jika anak-anak jatuh, sakit badan atau sebagainya. Urut dan sembur pada bahagian yang sakit. In shaa Allah. DOA ibu akan menyembuhkan anak.

Tidak perlu melakukan semua teknik dalam satu masa. Apa yang perlu adalah konsentransi pada setiap hari dan pagi.

Cara dan teknik ada disetiap gambar. Mohon baca sebelum praktikkannya.

1.Urutan Untuk Kesihatan

Kanak-kanak 90% kehidupan mereka adalah bermain. Badan mereka juga merasa letih dan penat. Urutan lembut ini sangat merangsang kesihatan anak cik oya untuk bebas dari demam, batuk dan sebagainya.

IKLAN

Cik oya sudah bermula dengan urutan ini sejak setahun lepas.

2.Urutan Dada Dan Perut

Urutan ini menghantar positif aura kepada anak-anak akan melahirkan kecergasan. Kesihatan mereka juga terbukti sihat berbanding kanak-kanak yang kurang sentuhan dari ibu dan bapa.

3. Urutan Bawah Telinga

Ini adalah teknik yang cik oya suka. Azraqi juga suka. Dengan DOA agar segala yang mereka belajar di sekolah lebih mudah faham dan cepat di terima.In shaa Allah. Cik oya nampak perubahan mereka.

IKLAN

4.Urutan Telinga

Urutan telinga ni selalu mak cik oya buat pada cik oya. Ya Allah. Sangat relaxing. Walaupun hanya telinga. Impak dia sangat besar.

5.Urutan Tepuk Angin Pada Belakang Badan

Jika melakukan urutan ini sewaktu subuh. Bisik sahaja di telinga mereka untuk bangun dan Mandi ke sekolah.Sewaktu urutan. Kejut lembut dan bertanya.

Best tak mommy urut abang?

IKLAN

Pastikan kalian mendapat jawapan dari Mereka. Ini menandakan positive vibe sudah masuk ke minda.

Daripada ” abang, cepat bangun. Jom pergi sekolah”

In shaa Allah. Ini bukan janji. Jika kalian lakukan penuh ikhlas Dan konsistan. Kalian dapat hasilnya.

6. Urutan Belakang

Urutan badan ini akan membuatkan badan anak rasa bertenaga dan ringan. Kalian boleh melakukan dan mengamalkan urutan ini setiap pagi selepas solat subuh.

Semoga bermanfaat. Lepas ni mak-mak bolehlah cuba teknik-teknik urutan ini pada anak-anak iya.

Sumber: Norafiza Mahmud

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI