Ibu mengandung meninggal mengejut, sempat tulis catatan akhir “angin tak lepas” dalam badan. Begitu besarnya jihad ibu hamil, Allah janjikan imbalan bukan sedikit. Ini kerana semasa proses mengandung selama 9 bulan, ada pelbagai alahan dialami termasuk kurangnya selera makan, alahan dan sebagainya.

Dan tak hairanlah, jika meninggal saat melahirkan, ibu-ibu ini dikategorikan sebagai syahid akhirat dan diberikan ganjaran bukan sedikit iaitu syurga.

Ibu Mengandung Meninggal Mengejut

Perkongsian seorang ibu hamil Aizura Zulkifli yang mengandung anak di usia 40 tahun mengejutkan pengikutnya apabila diberitakan dirinya meninggal dunia dan meninggalkan dua anak perempuan yang masih bersekolah rendah. Difahamkan dirinya mengandung di awal kehamilan. Dirinya ada mengadu kepenatan di peringkat awal kehamilannya ini.

Walau belum dinyatakan sebab utama kematiannya namun sehari sebelum ajalnya menjemput, arwah ada berkongsi masalah angin tak lepas dalam badan. Mungkin ianya menjadi asbab, Allah saja Maha Mengetahui-Nya.

Ini catatan akhir arwah dikongsikan di fbnya.

Nikmat bernafas

Nikmat berak

Nikmat kentut

Antara nikmat yang jarang kita syukuri. Sebab hari2 kita dapat buat tanpa masalah. Bangun pagi je nahhhh dah boleh hirup udara segar. Masuk toilet boleh melabur seperti biasa.

IKLAN

Sejak aku buka buku pink hari tu aku dah terbatuk2 kecil. Nurse ada tanya masa tu, tapi aku cakap sebab aku muntah lepas gosok gigi, so tekak tak selesa. Rupanya batuk tu bukan sekejap je.

Batuk2 ni menyebabkan aku semakin mengah nak bernafas, sampai ofismate ingat aku pi jogging Bila batuk makin teruk, apa aku makan semua aku muntahkan balik. Semua. Aku jadi tak lalu nak makan lepas tu. Muntahkan makanan, tak makan, maka tak berak.

Few days lepas tu, hari selasa 18/10, aku batuk, mengah dan sakit dada belah kanan, kahak ada darah sikit. Aku pi klinik. Doktor bagi ubat batuk herba sahaja. Kalau sakit dada sangat boleh amik paracetamol. Ubat lain memang tak sesuai.

Hari khamis, aku rasa agak ok dan ada selera makan. So pagi makan bihun kat opis. Tengah hari tu aku makan limau sejuk. Lepas makan limau tu rasa tak selesa kat dada kanan. Bukan rasa ketat, tapi rasa sakit mencucuk. Aku agak ni angin.

Khamis malam dah start rasa tak larat, cakap kat husband tapi dia macam berbelah bahagi nak balik, ada urusan lagi. Aku macam dah tak kisah dah kalo dia tak balik aku call je la ambulans. Yam dengan Haajar pandai-pandai la survive. Aku takleh baring, sakit sangat. Tak ada posisi yang selesa. Aku just boleh tidur duduk je. Tarik nafas dan batuk rasa sakit sangat dada.

IKLAN

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Susul Ke Syurga, Bayi Lelaki Hanya Mampu Bertahan 4 Hari Selepas Ibu Sarat Mengandung Maut Kemalangan

Bayi 4 Bulan Terima Skrol Graduasi, WAKIL Ibunya Meninggal Selepas Bersalin

Sebelum subuh husband dah sampai dari Johor. Dalam pukul 4 macam tu aku sakit dada sangat-sangat. Nafas mencungap. Bila tarik nafas dalam-dalam rasa macam kena tikam. Aku decide amik paracetamol, kurang sikit sakit. Tak boleh tidur langsung, just pejam mata tahan sakit je.

Jumaat aku sekali lagi pi klinik. Oksigen turun sikit so doktor bagi neb. Dapat ubat sembelit juga. Ha iye. Seminggu tak berak ok.

IKLAN

Alhamdulillah now aku dah boleh nafas agak baik. Kalau baring masih tak selesa. Tarik nafas dalam2 still ada rasa mencucuk dada tu so aku just nafas pendek2 je. Semua aktiviti melibatkan otot dada dan perut macam batuk, bersin, muntah, menguap, tarik nafas dalam2, semua buat aku rasa sakit. Kahak pagi2 still ada darah pekat, agaknya aku batuk kuat sangat.

Aku tak penah kena benda ni. Gerd ke apa memang tak pernah. Aku memang dah stop kopi, kurangkan gluten sbb rasa bloated lepas makan. Makanan tinggi histamin aku memang ada issue so sepanjang peknen jarang sangat aku amik.

Doakan aku sihat macam biasa k.

Gambo aku masa sakit buruk sangat

Aku masih tak berak ni.

Doakan aku berak k. Ni je yang aku harapkan skrg
#catatanpregnantdiusia40