Wanita merupakan insan penting yang menjadi tonggak kesejahteraan dan kebahagiaan sesebuah keluarga, masyarakat, organisasi dan negara.

Wanita memainkan peranan yang besar bukan sahaja dalam rumahtangga, bahkan ramai wanita masa kini berperanan besar serta menjadi pelopor dalam pelbagai organisasi. Sebilangan besar golongan wanita menyumbang dalam membangunkan masyarakat serta negara merangkumi pelbagai aspek termasuk ekonomi, politik dan juga sosial.

Dalam kesibukan menjalani kehidupan harian yang penuh dengan cabaran dan tuntutan, golongan wanita harus bijak membahagikan masa untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat. Tahap kesihatan yang optimum dari segi fizikal dan mental amat penting bukan sahaja untuk diri mereka sendiri, malah untuk keluarga dan insan-insan yang tersayang.

Kesibukan dan gaya hidup masa kini sedikit sebanyak memberi kesan kepada tahap kesihatan dan golongan wanita juga tidak terkecuali. Kanser, Lupus Eritematosus Sistemik (SLE) dan isu berkaitan kesihatan mental adalah antara penyakit yang dihadapi oleh golongan wanita. Penyakit-penyakit ini yang mungkin memberi impak terhadap tahap kehidupan wanita dalam menjalani kehidupan seharian.

Hargai Wanita, Dia Permata Yang Perlu Dilindungi & Disayangi

PruBSN Anggun, Pelan Istimewa Khusus Wanita

PruBSN amat memahami cabaran yang dihadapi oleh golongan wanita masa kini serta prihatin akan keperluan mereka tanpa mengira status atau peringkat kehidupan.

Dengan itu, PruBSN telah memperkenalkan produk terbaru mereka – PruBSN Anggun, pelan takaful khusus yang memberi perlindungan yang menyeluruh bagi golongan wanita. Pelan istimewa ini juga direka khas untuk memenuhi keperluan wanita pada setiap peringkat kehidupan yang berbeza.

PruBSN juga sentiasa komited dalam menyediakan penjagaan dan sokongan kepada wanita dan terus membantu memanfaatkan yang terbaik dalam kehidupan mereka.

Hargai Wanita, Dia Permata Yang Perlu Dilindungi & Disayangi

Perlindungan Lengkap & Menyeluruh Lindungi Wanita

Setiap wanita semestinya memerlukan pelan perlindungan yang sesuai dengan perubahan keperluan dan peringkat hidup mereka. Malah mereka juga perlu mengambil berat tentang perlindungan diri sekiranya terjadi sebarang musibah.

PruBSN Anggun menawarkan perlindungan yang lengkap dan menyeluruh khusus untuk wanita dengan beberapa manfaat istimewa seperti:

  1. Kanser Wanita atau Lupus Eritematosus Sistemik (SLE) Dengan Komplikasi Buah Pinggang yang Teruk

– Apabila didiagnosis, 100% daripada Jumlah Perlindungan Asas dan jumlah nilai tunai akan dibayar sekaligus, ini membolehkan orang yang dilindungi dapat memberi tumpuan penuh kepada proses pemulihan mereka.

  1. Manfaat Penjagaan Mental

– Orang yang dilindungi dapat menjaga diri dan menguruskan kesihatan mental mereka dengan Manfaat Penjagaan Mental yang memberikan pembayaran balik sehingga 10% daripada Jumlah Perlindungan Asas atau maksimum RM5,000, atas kos rawatan psikiatri pesakit luar untuk memberikan sokongan penjagaan mental apabila diperlukan.

IKLAN
  1. Manfaat Penjagaan Kesuburan

– Membayar balik sehingga 40% daripada Jumlah Perlindungan Rider untuk rider Mom Care atau maksimum RM10,000, untuk memberikan mereka bantuan bagi rawatan kesuburan ketika diperlukan.

Hargai Wanita, Dia Permata Yang Perlu Dilindungi & Disayangi

Manfaat Lain Eksklusif Untuk Wanita Seperti Anda

Selain daripada manfaat istimewa di atas, PruBSN Anggun juga menawarkan:

  1. Manfaat Kematian dan Manfaat Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh (TPD)

– 100% daripada Jumlah Perlindungan Asas dan jumlah nilai tunai akan dibayar.

  1. Perlindungan Menyeluruh Penyakit Wanita.

– Selain daripada perlindungan ke atas Kanser Wanita dan SLE dengan komplikasi buah pinggang yang teruk, pelan ini juga memberi perlindungan ke atas Karsinoma-In-Situ di mana 50% daripada Jumlah Perlindungan Asas akan dibayar sekaligus.

– Jumlah Perlindungan Asas akan dikurangkan sebanyak jumlah tuntutan tersebut. Namun begitu, dengan ciri Bounce-Back, jumlah perlindungan akan kembali kepada 100% Jumlah Perlindungan Asas selepas 6 bulan dari tarikh diagnosis Karsinoma-In-Situ jika tiada perkara buruk yang berlaku dalam tempoh tersebut.

– Dengan Manfaat Penjagaan Wanita pula, 30% daripada Jumlah Perlindungan Asas akan dibayar sekiranya orang yang dilindungi memerlukan pembedahan atau prosedur disebabkan oleh Kanser, Kasinoma-In-Situ, kemalangan dan keadaan perubatan lain yang dilindungi seperti pembedahan lumpektomi payudara atau mastektomi, pembedahan pembentukan semula payudara dan pembedahan pembuangan organ reproduktif wanita. Manfaat ini boleh dituntut sebanyak 2 kali.

  1. Manfaat Peringkat Hidup pada Peristiwa Kehidupan yang Berbeza

– Wanita juga layak mendapat ganjaran dan bantuan tunai di bawah Manfaat Peringkat Hidup untuk peristiwa kehidupan yang penting, seperti graduasi pascasiswazah sarjana muda (Master atau PhD), perkahwinan, melahirkan anak, menunaikan Umrah / Hajj dan persaraan, sehingga 9% daripada Jumlah Perlindungan Asas.

IKLAN

4. Bayaran Tempoh Matang

– Apabila sijil telah matang, jumlah nilai tunai sijil akan dibayar.

Hargai Wanita, Dia Permata Yang Perlu Dilindungi & Disayangi

 

Hargai Wanita, Dia Permata Yang Perlu Dilindungi & Disayangi

Manfaat Mom Care

Sekiranya anda bercadang untuk memulakan keluarga dalam masa terdekat, rider Mom Care adalah suatu pilihan dari PruBSN Anggun yang anda tidak boleh lepaskan.

Mom Care dilengkapi dengan Manfaat Penjagaan Kehamilan, di mana 100% daripada Jumlah Perlindungan Rider akan dibayar apabila ibu mengalami komplikasi kehamilan yang dilindungi.

Mom Care juga menawarkan Manfaat Penjagaan Bayi, di mana 100% daripada Jumlah Perlindungan Rider dibayar untuk anak yang didiagnosis dengan penyakit kongenital sejak lahir.

IKLAN

Seperti yang dinyatakan di atas, Mom Care menyediakan Manfaat Penjagaan Kesuburan yang akan membayar balik sehingga 40% daripada Jumlah Perlindungan Rider atau maksimum RM10,000, untuk memberikan bantuan bagi rawatan kesuburan anda ketika diperlukan.

Pelbagai Manfaat-Manfaat Tambahan Lain

Bukan itu sahaja, PruBSN menawarkan pelbagai rider tambahan iaitu Cancer Protector, Takaful Saver dan Ihsan.

Cancer Protector, menawarkan perlindungan yang meluas untuk Kanser dan Kanser tahap awal. Apabila didiagnosis dengan kanser tahap awal (boleh dituntut sekali) dan sekiranya tuntutan berlaku semasa tahun pertama, 5% daripada Jumlah Perlindungan Rider, atau 10% daripada Jumlah Perlindungan Rider jika dituntut dari tahun kedua dan seterusnya akan dibayar. Apabila didiagnosis dengan Kanser, 100% daripada Jumlah Perlindungan Rider sekaligus atau amaun baki setelah kanser tahap awal dituntut akan dibayar.

Dengan Takaful Saver pula, ia menyediakan potensi pelaburan dengan 7 pilihan jenis Pelaburan Dana yang bersesuaian dengan risiko yang dipilih.

Menerusi Ihsan Rider, peserta pelan boleh meluaskan bantuan kepada masyarakat dengan membantu keluarga miskin dan miskin tegar yang layak untuk dilindungi dengan perlindungan takaful keluarga asas.

Nampaknya manfaat yang ditawarkan sangat lengkap dan fleksibel di mana peserta menentukan apa yang diinginkan. Peserta pelan diberi kebebasan untuk memilih amaun perlindungan pilihan mengikut bajet mereka serta memilih tempoh perlindungan atau manfaat pilihan rider tambahan bersesuaian dengan keperluan mereka secara komprehensif.

Paling menarik sekali, pelan ini menawarkan pakej mampu milik serendah RM50* sebulan! Bagi mereka yang mendaftar untuk pelan ini sekarang dan untuk tempoh terhad, mereka akan menerima e-baucar dUCk bernilai sehingga RM160*.

Dapatkan pelan eksklusif untuk golongan wanita ini yang menawarkan perlindungan penyakit khusus untuk wanita, kesejahteraan, pelaburan dan pada masa yang sama memberi peluang untuk melakukan kebajikan!

Maklumat lanjut berkenaan PruBSN Anggun boleh didapati di https://www.prubsn.com.my/ms/protection/prubsn-anggun/ atau hubungi Ejen Takaful di https://www.prubsn.com.my/ms/product-enquiry/prubsn-anggun-enquiry/

* Tertakluk pada terma dan syarat

 Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI