Hadiah Gelang Emas Dalam Shellout, Kejutan Suami Pada Hari Lahir Isteri

Sweet sangat bila suami diam-diam buat hadiah kejutan hari jadi untuk isteri. Cerita Adnan Bin Mat Abu ini lebih istimewa lagi, bila mana bukan sekali hadiah kejutan untuk isterinya, malah kali kedua siap hadiahkan gelang emas dalam shellout.

Lagi istimewa, hidangan shellout tu dari air tangannya sendiri. Kongsi, suami ini dalam grup masakan terkenal, Masak Apa Hari Ni (MAHN), dia mendapat idea untuk menyorokkan gelang emas dalam shellout daripada anaknya.

Kejutan Pertama, Kek Dan Bunga Untuk Isteri

Pada hari lahir isterinya, di sebelah siang Adnan sudah membuat kejutan kepada isteri dengan memberi hadiah kek dan jambangan bunga ke sekolah tempat isterinya mengajar. Menerusi hantarannya di laman facebooknya, isterinya yang juga seorang guru begitu terharu dengan ‘surprise’ yang suami sediakan.

Sehingga kelihatan titisan air mata di wajah isteri. Tentu sekali isteri rasa begitu dihargai oleh suami tercinta.

“Tak sempat nak bawak Omak makan kat luar. Hari ni Abah ambil UDA kat Muar. Malam baru ada kesempatan nak masak.” – Adnan

Kejutan Kedua, Gelang Emas Dalam Shellout

Pada sebelah malam pula, sekali lagi suaminya membuat kejutan kedua. Dihadiahkan pula isteri gelang emas pasir padu.

Malam ni Abah nak kejutkan lagi.. abah nak bagi hadiah ni kat ibu.”

Anaknya yang bernama Acu pun sama terkejut lihat hadiah gelang tangan ibu. Dari situlah timbul idea si anak agar ayah ‘letak’kan dalam shellout.

Bila dah habis makan, mesti ibu jumpa.”

Baca sini : Dengan duit moratorium ayah belikan setiap anak, isteri seutas gelang emas.

IKLAN

Resepi Shellout Aglio Olio Sempena Hari Lahir Isteri

Bahan mentah untuk resepi Abah kali ini.

Ketam, udang dan fish ball Abah rebus dulu. Waktu merebus, jangan isi terlalu banyak air dan jangan buang air rebusannya. Boleh masukkan ketika masak sosnya supaya sos tak terlalu pekat.

Tumis bawang putih dan bawang holland dulu baru masukkan sotong.

Bahan utama untuk perasa.

Masukkan semua bahan yang direbus dan ditambah serbuk lada hitam.

Akhir sekali masukkan lada benggala.

Kali ni tak makan dengan nasi. Makan dengan spaghetti.

TQ Acu bagi idea kat Abah. Doakan jodoh ABAH dan OMAK hingga ke Jannah… Abah sayang semua.

Sumber/Foto : Adnan Bin Mat Abu via MAHN