Macam-macam ragam berlaku sempena Piala Dunia yang baru berlangsung di Rusia baru-baru ini, terutamanya buat golongan para suami, Ramai yang sudah lama menyimpan hasrat untuk menyaksikan secara ‘live’ perlawanan bola antara pasukan-pasukan terbaik dunia ini, namun terpaksa memendam rasa dan kecewa kerana tidak mendapat ‘kebenaran’ isteri.

Bawa Potongan Kadbod

Sekumpulan pemuda Mexico menjadi perhatian netizen di media sosial yang terhibur dengan gelagat lucu mereka apabila membawa potongan kadbod rakan yang gagal ikut menyaksikan Piala Dunia di Russia kerana tidak mendapat izin isteri.

Walaupun kecewa dengan berita malang itu, empat rakan lelaki terbabit yang cuma dikenali sebagai Javier sepakat tidak mahu ‘meninggalkan’ rakan mereka bersendirian.

IKLAN

Malah, mereka turut membuat laman Facebook dengan nama ‘Ingue Su Matrushka’ yang menunjukkan beberapa keping gambar mereka dengan potongan kadbod Javier dalam keadaan melucukan.

Menerusi kadbod itu, Javier memakai baju T yang tertulis ‘Isteri saya tidak benarkan (pergi).’

IKLAN

Gara-Gara Tak Dapat Izin Isteri Pergi Tengok Bola ‘Live’ Di Piala Dunia, Rusia 2018…

Satu gambar dimuat naik menunjukkan potongan kadbod berupanya tidur sambil menutup muka dengan topi sombrero selain bergaya dan berparti dengan rakan seperti yang biasa dilakukan.

IKLAN

Lima rakan itu dilaporkan sudah membuat perancangan sejak empat tahun lalu untuk ke Russia, ketika berlangsungnya Piala Dunia Brazil malah merancang menaiki bas dicat dengan warna bendera negara mereka.

Sumber: Hmetro