Sumber/Sumber Foto: Instagram ainantasneem92

Besar pengorbanan ibu mengandung dan bersalinkan anak. Tak terbalas jasa mereka. Tiada orang yang sanggup mempertaruhkan nyawa sendiri demi menyelamatkan satu nyawa selain ibu. Dia mengharungi segala kesakitan itu sendiri. Kuatnya semangat dan cekalnya hati mereka.

Cukup beruntung, penyanyi Ainan Tasneem yang kini sedang sarat mengandung anak kembar berdoa mahu bersalin secara normal.

Doa Bersalinkan Kembar Secara Normal Tanpa Induce

Ainan yang juga isteri kepada Mohamad Ariffudin dan ibu kepada Ainan Salsabiela yang kini berusia dua tahun ini telah berkongsi perasaannya menerus akaun Instagramnya.

Tidak sabar mahu melahirkan bayi kembarnya, dia dijangka bersalin samaada minggu ini atau minggu hadapan.

“Kandungan dah nak masuk 36 minggu. Doktor bagi masa sampai 37 minggu je untuk bersalin sebab twins kan. So inshaaAllah this week or next week dapat jumpa baby twins.

“Tak sabar! Dua dua kepala dah kat bawah, hopefully sangat dapat bersalin secara naturally tanpa induce & dapat bersalin normal kalau tiada sebarang komplikasi. Mohon doa dari semua ya ,” tulis Ainan.

IKLAN

Lenguh-Lenguh Bandan, Sakit Pinggang & Sakit Belakang

Ainan juga mengakui seperti mana ibu mengandung yang lain, dia juga berasa lenguh-lenguh badan. Kandungan kembar kali ini begitu mencabar buat dirinya.

“Actually memang tak larat dah nak bawak perut sebenarnya. Sakit pinggang, sakit belakang, time tido pon lenguh-lenguh badan padahal takde buat apa-apa aktiviti pun.
“Kalau nak tukar position time tido lagi la subhanallah…. sakit yang amat ya. Rasa nak menangis. Berdiri pon tak boleh lama sangat kalau tak memang gigil2 kaki,”
sambung Ainan yang sentiasa berdoa kembar yang bakal dilahirkan sihat.

Baca Disini Juga:

IKLAN

Baru Seminggu Bersalin Kembar, Layanan Suami Buat Dr Halina Rasa Macam Honeymoon

Rezeki Wanita Lahirkan KEMBAR 3 Lelaki, Bersalin Secara NORMAL

Risau Anak Sulung Terpinggir, “Ainan Salsabiela, Ummi Loves You So Much”

Bersama puteri kesayangan.

Dalam keterujaan bakal menyambut kehadiran anak kembar, Ainan juga sebenarnya cukup risau dengan anak sulung kesayangannya.

“Ainan Salsabiela, ummi loves you so much! Eventho rasa excited sangat nak tunggu baby kembar lahir tapi serious bermacam perasaan Ainan terhadap anak sulung yg tersayang ni.

IKLAN

“Mixed feeling sungguh! Risau sangat kalau nanti kita terkurang bagi perhatian pada dia. Taknak dia rasa macam terpinggir.

Suami Isteri Perlu Saling Bantu Membantu

Ainan bersama suami dan anak tersayang.

“I think husband & wife memang kena jadi tag team dalam menangani benda ni. Contohnya time si ibu tu sibuk uruskan anak-anak yang baru lahir, yang si bapa boleh bagi sepenuh perhatian dekat anak yang sulung.

“Kalau ada apa-apa aktiviti yamg melibatkan anak yang baru lahir mungkin boleh ajak yang sulung ni pun untuk join sekali.

“So dia rasa macam dia pun penting dalam setiap apa yg kita lakukan dgn anak yang baru lahir. Takdela dia rasa macam adik-adik dia tiba-tiba rampas segala perhatian yang dia dapat selama ni kan,” kongsi Ainan.

MW: Semoga Ainan Selamat Melahirkan Bayi Kembarnya Dengan Selamat.

Sumber/Sumber Foto: Instagram ainantasneem92

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita