pakaikan-baju-raya-awal

Bapa ini, Rashidee Abd Rashid memilih pakaikan baju raya awal untuk anak sulungnya Raudhah yang menghidap kanser otak tahap 4.

Merakam gambar kenangan bersama-sama dua orang adik-beradiknya yang lain. Redha bapa ini dengan ujian yang menimpa anaknya, dalam masa yang sama mengumpul kekuatan berdepan ujian hebat di bulan Ramadan ini.

Pakaikan Baju Raya Awal Untuk Kakak

Hari ni kakak dipakaikan Baju Raya.

Jika ditakdirkan kakak Diambil Allah sebelum Raya sekurangnya ada gambar bersama adik-adiknya.

Mohon Doa Dari kenalan agar urusan Kakak dipermudahkan. Doakan Kami juga sebagai ibubapanya kuat dan tabah dengan dugaan yang kami harungi.

Keadaan kakak agak lemah harini.kakak hanya boleh angguk atau geleng sahaja tanpa suara.Kakak tidak boleh minum dengan sempurna seperti air tersangkut Di kerongkong.

Alhamdulillah Kami dikurniakan kejiranan yang sering membantu kami dan bersedia jika berlaku sesuatu musibah dan ujian.

“Sebaik-baik teman di sisi Allah adalah seseorang yang terbaik terhadap temannya. Manakala sebaik-baik jiran di sisi Allah adalah seorang yang paling baik dengan jirannya. [Riwayat al-Tirmizi]

IKLAN

Ya Allah. Engkau jadikanlah kanak-kanak perempuan ini sebagai penolong kepada kedua ibu bapanya dan sebagai harta pertaruhan bagi keduanya. Dan jadikanlah dia sebagai peringatan dan iktibar dan pemohon syafaat bagi kedua ibu bapanya. Dan beratkanlah timbangan amal kedua ibu bapanya dan kurniakan kesabaran di dada kedua ibubapanya. Dan janganlah dia menjadi fitnah selepas kematiannya dan janganlah Engkau hampakan keduanya dari mendapat pahala di atas kematiannya.”

Perkongsian gambar kenangan tiga beradik berbaju kurung hijau sedondon bapa ini mengundang sebak di hati netizen. Rata-rata mendoakan kesembuhan kesihatan Raudhah.

Baca sini : Allahyarham Hafal 30 Juzuk Al-Quran, Bersyahadah Dengan Sempurna Sebelum Dijemput Ilahi

‘Ditakdirkan Kakak Diambil Allah..’ Pakaikan Baju Raya Awal, Sekurangnya Ada Kenangan Bersama

IKLAN

Kakak Pernah Minta Baju Raya Warna Putih

Sebulan yang lalu Raudhah pernah meminta baju raya berwarna putih daripada ayahnya.

Kelmarin kakak dah mula lemah untuk berjalan tetapi Masih boleh gerakkan kakinya. Tapi harini (20.03.22) kakinya langsung tak boleh digerakkan. Berat Badan pulak semakin susut, sebab dah beberapa hari kurang makan. Beratnya lebih kurang 14.8kg berumur 8 Tahun.

Doktor mengatakan “mungkin” sel kanser Dah menyerang saraf tunjang. Jika betul ianya adalah Kanser lepas ni dah tiada rawatan lagi. Doktor Akan inform setelah melihat MRI beberapa hari lagi.

Saja tanya dia haritu, kakak Raya ni nak pakai baju warna apa? Putih jawabnya. Meremang satu badan aku dengar. Warna lain taknak ke? Kataku. Putih tak cantik ke? dia membalas.. Baju sekolah pun putih, aku sambung..Kalau tak nak putih kakak nak Hitam .

IKLAN

Lepas tu nak mintak ke Sekolah. Terpaksa la dukung bawak pergi sekolah sebab dia masih tak dapat jalan.”

Dalam pada mengisi hari-hari bersama anak sulungnya itu, ibu bapa anak ini cuba usaha untuk menunaikan permintaan Raudhah.

 

Mingguan Wanita : “Kakak meminta Baju Raya Berwarna Putih” Alhamdulillah Allah tunaikan permintaan Kakak

Puteri Saya Raudhatus Solehah binti Mohamad Rashidee disahkan Meninggal Dunia pada 1 Syawal tepat jam 12 tengahari. (2022)

Sumber/Foto : Rashidee Abd Rashid

https://www.youtube.com/watch?v=SknDmNsQLZY&t=85s

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI