gadis angkat beban

Wow,bertuahnya gadis ini dilamar lebih 100 lelaki sehari, dijanjikan kesenangan, hantaran mahal, malah ada yang mahu hadiahkan sebuah gimnasium! Semuanya gara-gara gadis  ini pernah menjadi tular di media sosial selepas aksinya menjalani latihan beban di gimnasium dirakam dan menjadi tumpuan netizen di Instagram.

“Lebih 100 lelaki melamar saya pada setiap hari. Ada yang menjanjikan kesenangan, hantaran mahal, malah menghadiahkan sebuah gimnasium kepada saya,” kata Fatin Suhaida.

Tidak seperti gadis lain, Fatin Suhaida Razali, 23, dari Kampung Durian Guling, Marang Terengganu jatuh cinta dengan melakukan kegiatan lasak terutama mengangkat beban di gimnasium.

Aksi Angkat Beban Tular Di Media Sosial

Selepas dua tahun aksinya menjalani latihan angkat beban di gimnasium tular di media sosial, dia bukan saja diburu peminat lelaki yang ingin memperisterikannya, malah turut dilamar pelbagai pengeluar produk kesihatan tempatan yang mahu menjadikannya jurucakap.

IKLAN

“Sebelum ini ramai yang kecam tindakan saya memuat naik aksi bersenam di gimnasium sambil bertudung di Instagram, tetapi sekarang tindakan itu mengubah kehidupan saya menjadi seorang yang lebih berani, berkeyakinan, selain dapat menjana pendapatan sampingan.

“Dua tahun lalu saya hanya mempunyai 72,400 pengikut di Instagram, tetapi sekarang pengikut saya meningkat hingga 196,000 orang dari pelbagai negara termasuk Indonesia, Brunei dan Singapura.

“Pada mulanya hasrat saya memuat naik setiap aktiviti di gimnasium hanya sekadar suka-suka dan pada masa sama memberi pendedahan kepada wanita bertudung supaya mengubah persepsi mengenai latihan angkat beban yang sebelum ini hanya terhad untuk lelaki,” katanya yang tinggal di Kampung Durian Guling, di sini.

Dilamar 100 Lelaki Sehari, Dijanjikan Kesenangan, Hantaran Mahal & Hadiah Gimnasium, Semuanya Gara-Gara…

Jana Pendapatan Tambahan

Dia berkata, objektifnya itu tercapai apabila sudah ramai wanita bertudung menjalankan latihan angkat beban di gimnasium sekarang, terutama membabitkan wanita bertudung di sekitar Kuala Terengganu.

IKLAN

“Setiap video yang dimuat naik di laman Instagram itu bukan bertujuan menunjuk, malah bukan juga untuk menjadi bahan kecaman netizen dan ia hanya untuk tatapan wanita yang ingin berjinak-jinak dengan aktiviti lasak itu.

“Berbaloi apabila aktif di Instagram sejak dua tahun lalu yang akhirnya mendatangkan manfaat kepada ramai wanita.

“Pada masa sama ia memberi peluang saya menjana pendapatan tambahan melalui tawaran sebagai jurucakap produk kesihatan. Alhamdulillah dapatlah saya menambah pendapatan sehingga RM2,000 sebulan,” katanya.

Dilamar 100 Lelaki Sehari, Dijanjikan Kesenangan, Hantaran Mahal & Hadiah Gimnasium, Semuanya Gara-Gara…

Tidak Rancang Berkahwin Tempoh Terdekat

Berhubung lamaran yang diterima daripada lelaki sejak menjadi tular di media sosial, Fatin Suhaida berkata, dia tidak mempunyai perancangan untuk berkahwin dalam tempoh terdekat dan mahu memberi fokus kepada cita-citanya menjadi model sukan dan jurulatih peribadi yang berjaya.

IKLAN

“Saya tidak ambil serius sangat mengenai tawaran kahwin atau hasrat lelaki yang tidak henti-henti menghantar pesanan ringkas untuk berkenalan itu kerana menganggap ia sudah menjadi asam garam apabila terkenal di Instagram.

“Jika mereka menghantar pesanan ringkas yang berbaur luahan perasaan, saya mengabaikannya dan sekiranya mereka terlalu melampau, saya akan menyekat mereka daripada terus mengganggu saya,” katanya.

Sumber: Hmetro

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI