simpananrokok

Hebat tak hebatnya seorang isteri, bila berjaya menukar setiap belian rokok suami menjadi simpanan masa depan yang berguna untuk dirinya.

Caranya, suri ini Haryanee Arahim Ayang membuat perjanjian dengan suaminya, Aziyan Surip. Bagaimana setiap pembelian sekotak rokok membolehkan dia memperoleh simpanan dengan harga yang sama dengan sekotak rokok yang dibeli suami.

Saranan Suri Hebat Ini

Hari ni aku buat satu perjanjian dengan cek somi Aziyan Surip.
Di mana aku bertanya, “Adakah dia membeli rokok setiap hari?”
Dia kata, “Ye..sehari sekotak.”

Sebaik mendapat tahu suaminya telah membuat pembelian sekotak rokok sehari. Cuba lihat apakah tindakan beliau.

IKLAN

Ok.. Perjanjiannya, Setiap kali dia beli rokok. Contoh harga rokok sekotak RM5. Jadi RM5 juga dia kena berikan kepada si isteri ye. Kalau kata beli 2 kotak RM10. Pun juga kena bagi si isteri RM10. Jangan ngelat ye…

Kalau kata tak cukup nak bagi si istri tapi hanya cukup untuk beli rokok..uppppsss tak boleh skip. Tak ada bahagian isteri maknanya tak ada juga rokok dibeli.

Ini Isteri Kena Perhati

IKLAN

Kita tengok hasilnya nanti dalam masa sebulan. Hasil bahagian isteri jangan diusik. Pandai-pandailah si isteri nak buat apa dengan duit tu ye.

Ok sekarang cek somi setuju. Janji ye jangan tipu. Hari-hari akan ku cek rokoknya. Bukan apa mengelak daripada dia mengelat…Hahaaaa…

Perjanjian Berkuat kuasa

IKLAN

Mulai 25/7/2017

Kalaulah ramai isteri berani dan tegas boleh buat perjanjian setiap belian rokok suami ditukar kepada simpanan, tentu-tentu dah kaya raya suri-suri satu Malaysia ni.

Sumber/Foto: FB Haryanee Arahim Ayang via Mingguan Wanita

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI