keguguran

Baru sahaja mengumumkan berita gembira pada bulan ramadan lalu, isteri berbadan dua, namun hasrat penyanyi lagenda Rock Suhaimi bin Abdul Rahman atau lebih dikenali Amy Search,60 untuk menimang cahaya mata yang keenam ini tidak kesampaian apabila isterinya Norhasniza Hassan, 37, atau Nourish disahkan mengalami keguguran.

“Degupan Itu Akhirnya Terhenti & Hilang Dari Pandangan..”, Isteri Keguguran, Amy Search Luah Rasa Sedih

Berita sedih tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu Isabella ini didalam instagram beliau.Difahamkan, pasangan ini kehilangan bayi mereka yang berusia 11 minggu itu pada Khamis lalu selepas doktor tidak dapat mengesan degupan jantung bayi.

Menerusi perkongsian itu, Amy memuatnaik video sesi pemeriksaan doktor ujian ultra bunyi degupan kandungan anak mereka serta meluahkan rasa sedih seperti berikut;

IKLAN

“Degupan itu akhirnya terhenti dan hilang dari pandangan. Alex, Sania dn Qaqa tertunduk saat mendapat berita ini. Qaqa menangis teresak-esak. Kini tiada lagi cerita baby yang bakal mereka miliki antara mereka.

“Moga kami semua reda dengan dugaan yang tak terpandang ini. Aku pasti dugaan itu datang bersama keindahan dan sabar itu sama seperti berbesar hati dengan dugaan-NYA. AmeenYRA,”

Bukan itu sahaja, Amy juga telah menulis kata-kata yang meruntun hati dedikasikan khas buat bayinya itu.

” Aku tersentak langsung tersedar
Cuaca dingin menanda hati yang kian rawan
Terbayang seribu kemungkinan
Sejenak ku mendakap
Kau pun hilang, dari pandangan. ”
#amysearch

“Degupan Itu Akhirnya Terhenti & Hilang Dari Pandangan..”, Isteri Keguguran, Amy Search Luah Rasa Sedih

IKLAN

Amy dan Norish mendirikan rumah tangga pada Oktober 2003 dan ia merupakan perkahwinan keempat bagi penyanyi rock ini. Pasangan bahagia ini dikurniakan tiga cahayamata iaitu Alexander Zulkarnain 14, Sania Samara, 13 dan Qaqa At-Tameemi, 9. Manakala dari perkahwinan terdahulu Amy memilki dua anak iaitu Nabila Huda,32 dan Irisha Myra,21 serta seorang cucu Keisha Laila,8 yang merupakan anak tunggal Nabila Huda.

IKLAN

Memang perit harga sebuah kehilangan, apatah lagi saat menanti dan benar-benar mengharapkan kehadiran seorang bayi sebagai penyeri.Mingguan Wanita mengucapkan salam takziah buat Amy Search sekeluarga, semoga sabar dan redha dengan ketentuan ini.Insya Allah ada rezeki yang lebih baik menanti.

Baca disini:Rezeki Ramadan, Pada Usia 60 Tahun Bakal Dapat Anak Ke-6, Doa Penyanyi Rock Amy Search Dimakbulkan!

Sumber: Amy Search