bulu mata jatuh

Ini kes wanita bulu mata jatuh sekelip mata, tular baru-baru ini apabila mangsa yang konon nak sambung tetapi padahnya mengakibatkan bulu mata gugur satu persatu. Berhati-hatilah memilih tempat salon penyambungan bulu mata kerana apa yang terjadi kepada seorang wanita di Australia ini amat mengerikan.

Wanita itu masuk ke sebuah salon kecantikan di Perth berjumpa pemilik salon bernama Emma Dhanjal kerana terdesak ingin membuat penyambungan bulu mata sebelum hari jadinya tiba.

Namun lain pula jadinya, Emma amat terkejut melihat bulu mata wanita itu yang luruh satu persatu apabila dia cuba menyentuhnya menggunakan penyepit.

Emma turut memuat naik gambar bulu mata wanita itu yang rosak dan tercabut dan menasihati wanita di luar sana agar berhati-hati memilih individu yang melakukan penyambungan bulu mata.

IKLAN

“Dia inginkan bulu mata ketika hari jadinya tetapi saya tak boleh lakukan kerana dia sudah tiada bulu mata lagi.

“Bulu mata aslinya rosak teruk hasil khidmat sambungan bulu mata di tempat yang dipergi sebelum ini, ”kata pakar kecantikan itu lagi.

IKLAN

Katanya lagi pelanggannya itu turut mengalami bengkak pada kelopak mata wanita itu dan dia perlu segera berjumpa doktor kerana risiko dijangkiti kuman.

“Bulu mata diamungkin tidak akan jadi sama seperti asal lagi. Ini bulu mata paling teruk saya pernah lihat selama tujuh tahun dalam bidang ini.

IKLAN

“Jangan takut untuk melakukan penyambungan bulu mata tetapi pastikan anda melakukan kajian dahulu dan cari pakar kecantikan yang berkelayakan nescaya bulu mata akan bertahan bertahun-tahun tanpa putus,” kata Emma.

Perkongsian Emma menerusi Facebook berkenaan hal itu mendapatt perkongsian ramai dan netizen lain turut meluahkan pengalaman ngeri masing-masing ketika menyambung bulu mata.

Kredit gambar: Emmaculate Beauty

 
Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI