suami makan luar

Bukan ukuran pada paras rupa dan dalaman untuk jadi sebab suami ‘makan luar’ tetapi sebenarnya ada banyak lagi sebab lain yang golongan isteri patut tahu.

Jangan kata suami cari lain sebab isteri tak pandai jaga badan ya, tetapi jawapan penuh, ada dalam pengisian yang dikongsi oleh Puan Nurul Izzah Zainol kali ini.

Cantik-cantik Kena Tinggal

Ladies,

Sebenarnya bukan isu cantik ke tak cantik ke kena tinggal oleh suami. Bukan sebab fizikal dan luaran yang jadi ukuran suami ‘makan luar’. Bukan juga persoalan :

“Aku ni jaga badan, berdandan lagi depan dia, servis tiap-tiap malam tip top,jaga makan minum dan rumah tangga elok je. Jarang aku tinggi suara atau buat perangai dgn laki aku. Kenapa minahchi tu jgk yg dia cari?”

IKLAN

Sebenarnya Allah Mahu Selamatkan

Sifir pasangan yang curang ini mudah. Yang baik akan kekal dengan yang baik. Yang buruk, hodoh dan busuk akan tetap mencari sampah dan bangkai. Jika seorang isteri yang setia mentaati Allah dan suaminya sedangkan suaminya semakin jauh melakukan maksiat dan kemungkaran, maka itulah petanda bahawa iman tidak lagi sekufu.

Ia bukan lagi soal kenapa suami tidak lagi mencintai isteri yang solehah. Ia adalah soal selera iman yang rendah akan mendekati objek dan tempat maksiat. Allah hanya mahu selamatkan dan menjauhkan pasangan sebegini daripada terus dizalimi.

IKLAN

Kalau dilihat pasangan skandal suami orang yang sedang curang ini, spesisnya tak jauh beza daripada si suami. Duduk sama rendah,berdiri sama tinggi (yang tak tinggi mana pun sebenarnya).

Pasangan Suami Itu Orang Yang Layak Dengannya

Tak semestinya kau mulakan pernikahan dengan penuh barakah dengan ikatan suci Allah akan pelihara sampai akhir hayat. Keberlangsungan sebuah pernikahan yang sukses dunia akhirat adalah satu ‘perjuangan’ untuk memelihara barakah itu. Jika ada pasangan yang ‘khianat’ akan ikatan aqad ini,maka tidak sukar untuk Allah memisahkan.

IKLAN

Ladies,please..

Jangan tangisi pilihan yang suamimu lakukan. Bukan suami yang memilih tetapi Allah telah memilih kalian yang baik dan solehah daripada terus bersama lelaki yang jahat. Dan syaitan telah memilih untuk mereka wanita-wanita yang jahat selayaknya dengan kejahatan suami mu.

WHAT’S NEXT

Memberi pilihan, jangan! That’s too stupid. Merayu menyembah agar setia dengan kau, JANGAN. That’s too shameful! Pack his things out & ask him to marry that girl. Then,serve him summon for divorce application sekali dgn segala tuntutan hak-hak yg lain. Let him start from ZERO with that woman.

No cry,no meroyan,no begging. Walk away proudly. No turning back. Allah will find u a better replacement.Trust Him.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI