Berbaloi Ke Inai Tangan Harga RM550 Macam Ni..

Kecewa sungguh WN Syuhada ketika mahu ke majlis makan malam. Segala persiapan sudah dibuat, dari pilihan baju sampailah solekan.

Cuma inai tangan saja, dia belum bertemu dengan orang yang membolehkannya melengkapkan penampilan pada malam dinner nanti.

Dalam kekalutan, akhirnya dia dapat juga khidmat seorang pelukis inai yang berpengalaman 17 tahun dalam kerjayanya.

Sayang apa yang jadi.. harga yang diperoleh tidak berbaloi dengan hasil lukisan inai tangan yang diterima.

Mingguan Wanita mendapatkan keizinan daripada Syuhada untuk kongsikan semula kisahnya. Sebagai pengajaran, agar sesiapa pun lebih berhati-hati ketika berurusan jual beli.

 

Berbaloi Ke Inai Tangan Harga RM550 Macam Ni..

IKLAN

Inai Harga RM550 Untuk Tangan Sahaja

Untuk dinner malam tu semua perfect ( for me). Baju onz by Uncle’s Ash Bin Arrif, makeup onz by Ainna ML tapi inai je ke laut. Stress betul.

Ceritanya Syu tak sempat berinai so minta kawan carikan someone yang boleh datang hotel untuk inai sebab petang tu busy sangat.

Syu dah wassap beberapa henna artist around KL tapi semua full date tu. Maka dengan masa yang limited panggil je la auntie ni dekat Ampang Point. Dia sanggup datang hotel untuk berinai . Harga dia setuju mula-mula RM150 untuk inai tangan sahaja .

Then dia pun datang hotel. Lambat juga dia sampai. So, kitaorang pun start la berinai. Mula-mula boleh nampak dia punya lukisan tak kemas pastu asyik tersalah.

Lukisan tangan kiri tak sama macam tangan kanan. Siap yang kawan Syu punya, so my turn. Syu request nak panjang sikit dari kawan Syu, pastu bunga nak lebat sikit.

IKLAN

 

Lepas Dah Kering, Aduhai.. Tak Rupa Inai Langsung

Pastu last-last dia beritahu harga RM550. Mula-mula nampak ok je inai sebab belum keringkan . Nampak cantik la juga. Lepas dah kering tu aduhai stress tengok takde rupa inai langsung .

Auntie ni awal-awal dah lari tak tunggu kering. Katanya rushing nak ambil anak dia .

Mula-mula argue juga harga tu . Dia kata sebab design susah plus pengalaman dia dah 17 tahun k. Syu macam pelik dah, takkan tambah sikit panjang harga mencanak naik dari kawan.

IKLAN

Kawan Syu RM150, Syu punya RM550, transportation cost lain tau. Tapi sebab dah penat waktu tu so Syu bayar je lah.

Auntie ni beroperasi di Galaxy Ampang. Takde niat nak tutup periuk nasi dia cuma lain kali please be careful.

Salah Syu sebab tak tanya awal-awal sebab ingatkan harga naik sikit je. Kalau cantik takpe, ini alahai.. stress tengok.

Berbaloi ke harga RM550 macam ni? Geram je tengok.

MW : Dalam apa juga perniagaan yang kita jalankan, seharusnya peniaga bersikap jujur dengan pelanggan. Kerana, kejujuran itulah yang kelak buatkan rezeki takkan pernah putus.

Sumber/Foto : WN Syuhada