total image

“Makcik! Makcik!” Eh, tergurisnya hati bila orang menyapa dengan panggilan ni, umur baru 30-an tapi dah dipanggil makcik! Muka nampak tua sangat ke?

Penuaan pramatang, itulah antara kerisauan ramai wanita muda. Walaupun dah guna produk penjagaan kulit yang bagus, tapi kulit seperti hilang keanjalan dari dalam. Disebabkan itu, pengambilan kolagen amat penting untuk menjaga kecantikan apabila usia kita menginjak 20-an.

Menurut kajian di University of Pittsburgh dan Cosmetics Surgery and Skin Health Center, selepas berumur 20 tahun ke atas, kolagen yang dihasilkan oleh tubuh kita berkurang 1.5% tiap tahun.

Apa Itu Kolagen?

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kadar penghasilan kolagen dalam badan menurun pada kadar 1.5% setiap tahun bermula dari usia 20-25 tahun, jika dibiarkan maka pada usia 40 tahun wanita akan kehilangan 30% sumber kolagen dalam badan. Akibatnya, keanjalan kulit dan tahap kolagen dalam kulit, tulang dan otot semakin mengendur dan berkurangan bila usia semakin meningkat.

Bahkan boleh memberi kesan kepada kedutan, garis halus, jeragat, kulit kendur, kusam, bintik-bintik hitam, keguguran rambut, tulang rapuh, artritis dan beberapa isu kesihatan yang lain.

Proses ini dipercepatkan dengan pendedahan luaran seperti sinaran UV dan radikal bebas yang akan merosakkan kulit. Hasilnya, kulit menjadi lemah, nipis dan tanda-tanda penuaan juga lebih ketara.

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!

5 Cara Tingkatkan Kolagen Dalam Badan Secara Semula Jadi

Tidak dinafikan, setiap wanita sukakan kecantikan, namun gaya hidup dan rutin kecantikan yang diamalkan sejak dari muda akan menentukan tahap kesihatan dan kecantikan bila semakin berumur.

Terdapat 5 cara bagi meningkatkan kolagen dalam badan secara semula jadi.

1.Tidur Yang Mencukupi

Tidur yang mencukupi 7-8 jam setiap hari dapat membantu meningkatkan pengeluaran kolagen.

IKLAN

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!

2.Pemakanan Seimbang

Penting mengamalkan pemakanan yang seimbang seperti yang mengandungi vitamin C, omega-3, protein, asid amino atau sebagainya.

3.Lakukan Senaman

Lakukan juga pelbagai jenis senaman seperti angkat berat, senaman kardio dan sebagainya bagi meningkatkan penghasilan kolagen dalam badan.

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!

4.Lindungi Kolagen Sedia Ada

Menerusi penjagaan rutin kecantikan, cuci kulit wajah,gunakan pelembap dan krim tabir suria serta elakkan pendedahan kepada sinaran matahari dengan kerap.

5.Ambil Suplemen Rangsang Penghasilan Kolagen

Setelah melakukan semua perkara tersebut, cara terbaik untuk merangsang penghasilan kolagen dalam masa yang singkat adalah dengan mengambil suplemen yang dipercayai dan terbukti keberkesanannya.

Seperti Total Image Collagen/Collagen Plus https://www.totalimage.com.my/product-category/beauty/

IKLAN

Total Image Collagen/Collagen Plus merupakan kolagen yang dipercayai oleh semua generasi. Jenama ini telah berada lebih 27 tahun di pasaran. Jika dahulu hanya golongan emak yang menggunakan kolagen, tapi sekarang, rahsia kecantikan ini sudah boleh dikongsi dengan anak-anak perempuannya.

Kandungan formula kolagen hidrolisis tulen mempunyai molekul yang lebih kecil untuk penyerapan yang lebih pantas dan berkesan dalam menembusi sel kulit secara optimum. Ia terbukti secara klinikal serta dapat dilihat kesannya dalam masa yang singkat.

5 Minit Saja!

Tahu tak cara paling mudah untuk ambil kolagen? Cuma 5 minit setiap pagi, telan 2 biji Total Image Collagen/Collagen Plus dan teguk air. Mudahnya!

Kolagen berbentuk tablet ini berasal dari USA dan boleh diambil 2 biji setiap hari sebelum waktu makan. Namun untuk melihat kesan yang lebih pantas, ambil 4 biji setiap hari dalam tempoh 3 bulan.

Dengan pengambilan kolagen, wanita boleh jaga kulit wajah dan kekalkan keanjalan kulit muka, sekaligus melambatkan kesan penuaan. Paling penting ia disahkan HALAL oleh Islamic Services Of America dan telah didaftarkan serta diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!

Kelebihannya:

  • Membantu untuk menegangkan kawasan sekitar mata, pipi, bibir dan leher.
  • Membantu untuk melembapkan kulit.
  • Membantu menghaluskan dan melembutkan kulit.
  • Mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti garisan halus, kedutan, kulit kendur dan kusam.
  • Menguatkan kuku dan rambut.
  • Menganjalkan, melembutkan dan kulit kelihatan lebih muda

Kelebihan Total Image Collagen & Collagen Plus, adalah hampir sama dari segi meremajakan dan menganjalkan kulit. Yang membezakannya adalah Collagen Plus ditambah dengan vitamin C dan vitamin E untuk membantu penghasilan kolagen dalam badan dan mengurangkan kerosakan kulit yang disebabkan oleh radikal bebas.

IKLAN

PROMOSI ISTIMEWA BELI 2 PERCUMA 1

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!

Percuma 1 Botol Total Image Collagen 80s bernilai RM133 dengan pembelian 2 kotak Total Image Collagen 80s atau Sekotak Total Image Collagen Pek Berkembar.

Percuma 1 Botol Total Image Collagen Plus 60s bernilai RM138 dengan pembelian 2 kotak Total Image Collagen Plus 60s atau Sekotak Total Image Collagen Plus Pek Berkembar.

Boleh dapatkan di Guardian, Watson, Caring dan farmasi terpilih atau beli secara online di Total Image e-Store dan Total Image Lazada Store dengan penghantaran percuma!

Pembelian di Total Image e-Store (https://www.totalimage.com.my/product/collagen-80s-buy-2-free-1/ ) & (https://www.totalimage.com.my/product/collagen-plus-60s-buy-2-free-1/ )

Dapat tambahan 10% diskaun, istimewa buat pembaca , isikan kod promo “TIMW10” semasa checkout. Tempoh sah sehingga 31 Oktober 2018.

Tempoh promosi 1 September – 31 Oktober 2018.

Untuk maklumat lanjut, hubungi Total Image hotline 03-62721111 atau email di info@totalimage.com.my

Follow kami di Facebook dan Instagram untuk promosi dan info terkini.

Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!/TotalImageMalaysia  Belum Tua Tapi Kulit Dah Kendur, Jaga-Jaga Sapa Nak Cantik Kena Baca Ni!/totalimagemy