Bukan mudah jika mengalami masalah kulit jenis sensitif. Serba serbi kena lebih dijaga, diambil berat dan berhati-hati. Ini kerana punca kulit menjadi sensitif apabila ia senang bertindak balas dan alergi terhadap makanan, persekitaran, aktiviti yang dilakukan mahupun setiap produk-produk penjagaan kulit yang digunakan.

Bila memiliki kulit sensitif memang ‘sengsara’. Ia mudah jadi kering, tegang, kasar, berkedut, ruam malah lebih parah boleh menyebabkan gatal luka kemerahan hingga rasa terbakar atau pedih pada kulit.

Cara terbaik bagi mengatasi masalah kulit jenis sensitif ini ialah pastikan ambil tahu jenis produk dan kandungan bahan yang sesuai digunakan. Paling PENTING elakkan guna produk yang mengandungi bahan kimia, terutamanya pada sabun mandian badan. Pastikan bahan kandungan yang digunakan lembut, melembabkan dan khas untuk penjagaan kulit sensitif. Bukan sembarangan.

Namun sedia maklum, jika bandingkan harga produk penjagaan untuk kulit sensitif yang sedia ada dipasaran, kebanyakan memang agak mahal harganya. Ini kerana kandungan bahan yang digunakan adalah dirumus khas untuk penjagaan kulit sensitif iaitu bebas bahan kimia.

Faham, dalam keadaan ekonomi sekarang dengan norma baru serba serbi kena berjimat. ‘Berpeluh’ juga nak keluarkan duit walaupun amat memerlukannya untuk penjagaan kulit sebegini.

‘Tesco Kind And Pure Moisturizing Body Wash’

Namun, jika nak ‘Harga Jimat, Kualiti Dijamin’ bagi sabun mandian badan khas untuk kulit sensitif, boleh cuba ‘Tesco Kind and Pure Moisturizing Body Wash’ini. Memang terbaik sabun badan terbaru bebas bahan kimia keluaran Tesco ini. Hasilnya kulit jadi lebih sihat, bersih, lembut, lembap, licin dan berseri.  Malah harganya lebih jimat, berkualiti dan berbaloi beli.

Ambil Tahu PUNCA & Cara Terbaik Atasi Masalah Kulit Sensitif!

Dijual dalam 750ml dengan harga RM13.99 sahaja ,‘Tesco Kind & Pure Moisturizing Bath’ mempunyai 3 variasi pilihan menarik untuk dicuba;

IKLAN
  1. Calming Chamomile:

Ambil Tahu PUNCA & Cara Terbaik Atasi Masalah Kulit Sensitif!

Tesco Kind & Pure Calming Chamomile Moisturizing Body Wash diperkaya dengan ekstrak chamomile semula jadi yang membantu merehatkan dan menenangkan kulit, membuatkannya terasa lembut dan segar. Ia diformulasi dengan agen pelembap ringan membantu melembapkan dan melembutkan kulit.

It’s time to relax and soothe your sensitive skin after a long day. Unwind with the natural NEW Tesco Kind & Pure Calming Chamomile Moisturizing Body Wash. Available at Tesco for only RM13.99!

Posted by Tesco Malaysia on Wednesday, 24 June 2020

  1. Nourishing Almond:

Ambil Tahu PUNCA & Cara Terbaik Atasi Masalah Kulit Sensitif!

Tesco Kind & Pure Nourishing Almond Moisturizing Body Wash diperkaya dengan susu badam semula jadi yang membersihkan kotoran dengan lembut dengan buih berkrim dan menguatkan lapisan kulit.Ia menjadikan kulit lebih sihat dan dilindungi setiap kali selepas mandi. Ia diformulasi dengan agen pelembap ringan membantu melembapkan dan melembutkan kulit.

IKLAN

The NEW Tesco Kind and Pure Nourishing Almond Body Wash is perfect for sensitive skin. Made with natural almond milk and 0% alcohol, soap and paraben. Available at Tesco for only RM13.99!

Posted by Tesco Malaysia on Wednesday, 24 June 2020

  1. Revitalizing Melon:

Ambil Tahu PUNCA & Cara Terbaik Atasi Masalah Kulit Sensitif!

Tesco Kind & Pure Revitalizing Melon Moisturising Body Wash diperkaya dengan ekstrak tembikai susu semula jadi yang membersihkan dan menyejukkan kulit dengan lembut pada setiap cucian. Ia diformulasi dengan agen pelembap ringan membantu melembapkan dan melembutkan kulit.

The NEW Tesco Kind and Pure Revitalizing Melon Body Wash, a gentle and moisturizing body wash made with natural melon extract and 0% alcohol, soap and paraben. Get it at an affordable price of just RM13.99 at Tesco today!

Posted by Tesco Malaysia on Wednesday, 24 June 2020

Untuk dapatkan produk ini dan maklumat lanjut layari;

IKLAN

Website https://www.tesco.com.my/

Facebook Tesco https://www.facebook.com/TescoMY/

Mahupun beli secara online Tesco eshop atau di website Lazada

#ProdukTesco

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI