sawan

Tular di media sosial, Adik Muqri masih memerlukan sejumlah wang untuk pembedahannya sebab sawan. Kalau sawan yang biasa kita tengok anak jadi kejang disertakan dengan pergerakan mata hitam ke atas atau ke tepi mata, lelehan air liur, terkencing dan terbuang air besar. Kadang-kadang, mulut atau hidung pesakit akan kelihatan kebiru-biruan (tanda tidak cukup oksigen).

Tetapi ini lain ceritanya, Adik Muqri akan jatuh setiap kali diserang sawan. Bagi ketahui lebih jauh tentang penyakit adik Muqri, ikuti perkongsian daripada saudara Faizal Kamaruddin.

Bukan Sawan Biasa-biasa

Saya memohon dengan sepenuh hati jasa baik tuan puan untuk menderma sejumlah wang bagi pembedahan otak anak kawan saya Muqri bin Mohd Moses Dzulkarnaen yang menghidap Refractory Epilepsy with Left Frontal and Posterio Occipital Encephalomalacia yang mana dia mengalami sawan ‘atonic head drop’ hampir 20 kali sehari.

Muqri telah bergantung dengan ubat selama 2 tahun dan hasil perbincangan konsultan neurologi pediatrik menganggarkan 70% simptom ini dapat dikawal dengan intervensi awal pembedahan.

Adik Muqri bakal menjalani pembedahan otak pada bulan Februari nanti yang menelan belanja rm65k secara keseluruhan. Setakat ni masih perlukan rm30k bagi biaya pembedahan.

Saya dengan rasa rendah diri dan menadah 2 tangan meminta tuan puan menghulurkan bantuan meringankan beban biaya pembedahan Muqri dan supaya dia membesar jadi anak soleh yang boleh mendoakan anda semua.

IKLAN

Sebarang bantuan boleh dihulurkan ke akaun ibu Muqri:
MBB Current account: 512268519022
Cimb: 7010149417
Ili Farhana binti Mohamad Zarafi

Allah sahaja yang mampu membalas jasa baik anda semua.

Nota:

Di bawah adalah video atonic head drop seizure Muqri, nampak macam budak terjatuh sebab tersalah pijak sebab presentasi sawan ni tak sama seperti sawan yang biasa kita lihat seperti grand mal (tangan ketar mata naik atas air liur meleh) atau lain-lain seizure yang biasa kita lihat.

IKLAN

Sekian.

Bagi Yang Nak Hulurkan Bantuan

MBB Current account : 512268519022
Cimb : 7010149417
Ili Farhana binti Mohamad Zarafi

IKLAN

Tel: 017-6023413
Mohd Moses Dzulkarnain

Updated:

Maybank acc suspended sebab banyak transaction. Ni back up acc

MAYBANK CURRENT ACC : 512268519022
Ili Farhana binti Mohamad Zarafi

Lagi 13K, mohon panjangkan.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI