Cuti panjang makin dekat, bermakna sudah sampai masa untuk anda fikirkan hadiah istimewa untuk tersayang. Mengapa tidak belikan saja telefon pintar terbaik untuknya? Ini kerana, syarikat-syarikat pengeluar terbesar telefon pintar sudah pun memasarkan produk terkini mereka di Malaysia.

Tentunya HUAWEI Mate40 Pro ini merupakan penciptaan paling hebat dalam sejarah HUAWEI. Dilengkapi dengan ciri-ciri mengagumkan dan menjangkaui inovasi. Baik dalam terma fotografi mahupun berkaitan ciri-ciri kerjanya mahupun fungsinya yang menepati kehendak di zaman moden ini.

Ini enam alasan yang menjadikan HUAWEI Mate40 Pro sebagai hadiah terbaik untuk tahun 2020 berbanding jenama telefon pintar flagship di pasaran.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

Pertama : Rekaan Yang Sofistikated

HUAWEI Mate40 Pro hadir dengan rekaan menawan malah dilengkapi skrin Horizon Display ultra lengkung 88 darjah pada bahagian tepi. Sebagai sebuah telefon pintar flagship, HUAWEI Mate40 Pro mempunyai karakteristik premium yang cukup ekslusif.

Sebagai perbandingan, iPhone 12 Pro mempunyai bingkai aluminium yang digilap dan menyamai reka bentuk tepi rata, sangat mirip dengan reka bentuk yang diperkenalkan Apple dengan iPhone 4. Dengan kata lain, ia adalah reka bentuk lama.

Kedua : Peneraju ‘Triple Camera’

HUAWEI Mate40 Pro dilengkapi dengan Ultra Vision Cine Camera, membolehkan telefon pintar ini menghasilkan foto dan video yang jelas. Terdapat sensor yang besar dalam HUAWEI Mate 40 Pro menjadikannya cekap menangkap maklumat cahaya berbanding kebanyakan kamera telefon pintar di pasaran, seperti iPhone 12 Pro.

Telefon pintar ini juga terbaik untuk vlog baru anda kerana kamera depan HUAWEI Mate40 Pro ni menyokong ciri menarik terbaik seperti video 4K, rakaman pandangan ultra lebar, video pandangan dua depan dan belakang dan slow motion velfies.

Buat vlogger, ini adalah khabar baik buat anda! Anda hanya perlu gunakan ciri Story Creator HUAWEI Mate40 Pro dan sokongan produk HUAWEI Ecosystem untuk hasilkan karya yang kreatif.

Ketiga : Bateri Yang Tahan Lama

HUAWEI Mate40 Pro ini didatangkan dengan perkakasan bateri pengecasan 66W pengecasan pantas dengan kabel yang melengkapinya. Berbanding iPhone 12 Pro yang menyediakan kabel USB Type C to lightning. Menjadikan kerja-kerja pengecasan lebih sukar untuk mereka yang tidak mempunyai pengecas USB Type C.

Telefon pintar flagship ini juga dilengkapi dengan bateri 4,400mAh. Berbanding iPhone 12 Pro cuma menyediakan bateri 2,815mAH. Berdasarkan dua perbandingan ini, jelas HUAWEI Mate40 Pro menawarkan bateri yang lebih tahan lama.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

Keempat : Miliki Ciri Pintar Ini

HUAWEI Mate40 Pro ini juga menyokong unlock wajah 3D dan dilengkapi dengan ciri membaca cap jari pada skrin. Menjadikannya telefon yang mampu menyelesaikan pengesahan biometrik berganda. Membolehkan anda membuka kunci peranti dengan selamat dan mahupun ketika membuat pembayaran mudah alih.

IKLAN

Sedangkan iPhone 12 Pro, Face ID adalah satu-satunya bentuk pengesahan biometrik. Pengecaman wajah mungkin teknologi yang bari, tetapi dengan menampilkan ciri yang lebih banyak pilihan itu bukankah lebih baik lagi?

Kelima : Pengalaman AI Yang Tiada Bandingan

HUAWEI Mate40 Pro membolehkan anda menerokai pengalaman penggunaan yang interaktif dengan tampilan inovasi terkini EMUI 11 yang merangkumi AI Smart Gesture serba baru, Eyes on Display, kolaborasi Multi Screen dan banyak lagi.

EMUI 11 ini menyokong kolaborasi pelbagai skrin, membolehkan anda mempercepatkan kerja-kerja memindahkan fail dengan mudah menerusi HUAWEI MateBook 14.

Walaupun Apple telah mempelbagaikan produknya dengan pelbagai fungsi namun belum mampu menyamai pelbagai fungsi kerja yang HUAWEI lakukan.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

 

Keenam : Apa Yang GMS Ada, HMS Juga Milikinya, Malah HMS Lebih Baik Lagi

HUAWEI Mobile Service, perkhidmatannya telah meningkat dengan pesat sejak beberapa tahun lalu. Sekaligus membantu meningkatkan taraf hidup pengguna aplikasi pintar. Justeru, apa saja yang dimiliki oleh Google, HUAWEI juga memilikinya. Malah, dalam beberapa kes, HUAWEI mampu buat lebih baik lagi. Misalnya, menawarkan pengalaman dan ganjaran lebih baik kepada penggunanya.

Baru-baru ini HUAWEI melancarkan pekhidmatan pembayaran mudah alih, HUAWEI Pay. Pengguna dapat melakukan transaksi selamat dan terjamin dengan hanya satu sentuhan pada telefon pintar HUAWEI.

IKLAN

Anda hanya perlu memasukkan kad kredit ICBC UnionPay anda. Kad debit dari bank utama, kad prabayar & e-dompet akan tersedia di HUAWEI Pay tidak lama lagi.

Malah, selain HUAWEI AppGallery dan HUAWEI Pay, terdapat juga aplikasi baru seperti Petal Maps dan HUAWEI Docs! Bagi pengguna HUAWEI Mate40 Pro, mereka juga layak mendapatkan tambahan Penyimpanan Awan Mudah Alih HUAWEI 50GB percuma selama 12 bulan, Akses VIP Video HUAWEI 3 Bulan, baucar RM40 untuk Buku HUAWEI dan banyak lagi.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

HUAWEI Mate40 Pro, telefon pintar serba boleh ini ditawarkan pada harga RM4,299 dengan FREEBIES bernilai sehingga RM3,300 termasuk HUAWEI sound X bernilai RM1,299.

Dapatkan di HUAWEI Experience Store, kedai telco terpilih dan boleh layari link ini untuk pembelian : HUAWEI : https://shop.HUAWEI.com/my/product/HUAWEI-mate-40-pro/?utm_medium=pr&utm_source=massmedia&utm_campaign=Mate40Launch
Lazada : https://c.lazada.com.my/t/c.YUAjFL?intent=false&fallback=true&url=https%3A%2F%2Fwww.lazada.com.my%2Fshop%2FHUAWEI-flagship-store%2F%3F
Produk Terkini : https://shop.HUAWEI.com/my/new-arrivals-december-2020.html?utm_medium=pr&utm_source=massmedia&utm_campaign=NewArrivalDec2020

Pemegang kad Hong Leong Bank boleh membuat pembelian menerusi EPP dan menerusi pelan ansuran, nikmati 0% faedah dengan pembayaran minimun RM500 selama 6 bulan dan RM1000 selama setahun.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

IKLAN

Lihat langkah-langkah untuk menebus HUAWEI Sound X baru :
a) Beli satu (1) unit HUAWEI Mate40 Pro dari HUAWEI Brand Store, HUAWEI Operator Store atau HUAWEI Store Online (https://shop.HUAWEI.com/my) di Malaysia;
b) Muat turun aplikasi mudah alih HUAWEI Member Center dari HUAWEI AppGallery ke HUAWEI Mate40 Pro yang dibeli;
c) Lengkapkan borang pendaftaran di halaman Kempen di HUAWEI Member Center dengan butiran yang diperlukan dari 18 Disember 2020 dan 20 Disember 2020.

Seribu (1,000) peserta pertama yang melengkapkan semua langkah di atas akan memenangi satu (1) unit HUAWEI Sound X bernilai RM1,299. Selain hadiah HUAWEI Sound X, pengguna juga boleh menikmati hadiah lain di HUAWEI Member Center.

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

Better Together

Ekosistem HUAWEI

Selain HUAWEI Mate40 Pro, HUAWEI menawarkan pelbagai produk menarik untuk direbut. Termasuklah HUAWEI Y7a, HUAWEI x Gentle Monster Eyewear II, HUAWEI Freebuds Pro, HUAWEI WATCH GT2 Pro, HUAWEI MateBook 14 dan HUAWEI MatePad T10s.

Di samping itu, memperkenalkan anda semua HUAWEI Y7a yang merupakan satu-satunya fon pintar di Malaysia yang menyokong 22.5W SuperCharge sekarang. Fon pintar ini berharga hanya RM799 je!

Kilk sini untuk informati selanjut HUAWEI Y7a ni : https://bit.ly/33W4103

Jom check out lebih lanjut kenapa fon ni merupakan fon pintar yang amat berharga:

 

Layari HUAWEI Store untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya : https://shop.HUAWEI.com/my/new-arrivals-december-2020.html?utm_medium=pr&utm_source=massmedia&utm_campaign=NewArrivalDec2020

HUAWEI juga melaksanakan kempen Better Together bermula sekarang sehingga 3 Januari 2021. Pelanggan HUAWEI yang bertuah berpeluang menangi hadiah bernilai sehingga RM300,000, di mana SATU pemenang bertuah dapat membawa pulang sebuah Proton baru!

Nikmati pelan ansuran HUAWEI Better Together serendah RM 4.65 / hari dan anda boleh memilih pakej mengikut personaliti OR atau pilihan sendiri. Dapatkan maklumat lanjut di pautan ini : https://huaweitogether2020.3ex.com.my/

6 Sebab Telefon Pintar Serba Boleh, HUAWEI MATE40 Pro Ini Hadiah Terbaik Untuk Tersayang

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI