Selalu diperkatakan dan ingat, orang perempuan ini rasa dirinya betul. Kadang-kadang, apa yang dibuat tanpa sedar hingga boleh meninmbulkan orang lain terasa hati.

Begitu juga apabilka sudah berkahwin, perangai yang kita rasa betul itu, tanpa sedar boleh membuatkan pasangan kecil hati.

Tak dinafikan, dalam rumahtangga pasti ada pasang surutnya dan tidak selalu indah. Tapi kerana ini jugalah membuatkan pasangan semakin berkasih sayang dan mula melengkapi antara satu sama lain.

Namun, kena ingat, jangan terlaliu mencari kesalahan suami sampai isteri sendiri tanpa sedar turut melakukan kesalahan secara tak sengaja.

Apa yang penting, isteri kena perhatikan ada 3 perkara yang membuatkan kita tanpa sedar terbuat sesuatu yang boleh mengeruhkan keadaan dan lebih teruk, mengecilkan hati suami. Kena ingat ye!

Selalu diperkatakan dan ingat, orang perempuan ini rasa dirinya betul. Kadang-kadang, apa yang dibuat tanpa sedar hingga boleh meninmbulkan orang lain terasa hati.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Suami Nak BAHAGIAKAN Isteri Tak Susah Pun, HARGAI PENAT Lelahnya Sudah Memadai!

Suami Sifatnya ‘Provider’, Pujilah Apa Dia Buat, Gerenti Isteri Minta Pasti Ditunaikan, Percayalah!

Info Lebih Menarik DI SINI

Tanpa Sedar Isteri Buat Suami Terasa

There’s no such thing as a perfect marriage!
.
Walau macam mana aman damai pun perkahwinan tu, percaya lah setiap pasangan has struggles kerana tak seorang pun perfect dan setiap orang pasti akan melakukan kesalahan.

Kali ni saya kongsikan 3 kesilapan yang saya selalu buat tanpa sedar, sampai kadang-kadang mengeruhkan hubungan dengan suami.

Our marriage isn’t perfect either, but we are always looking for ways to love each other better.

Satu benda yang kitorang selalu audit dalam perkahwinan ialah acknowledging the mistakes we do dan berusaha untuk tidak mengulanginya pada masa akan datang.

Saling menegur, menyokong dan saling percaya untuk bekerjasama towards a stronger marriage. Insya Allah.

IKLAN

Jadi, 3 kesilapan dalam perkahwinan yang saya selalu TERRRbuat ialah:

1. SELALU MERASAKAN SUAMI BOLEH “BACA” APA YANG ISTERI FIKIR / RASA

Bila dah lama kahwin, kadang-kadang kita rasa dah cukup kenal satu sama lain. Kita rasa suami patut dah tahu apa kita nak, apa yang kita rasa, tanpa perlu beritahu dia.

Kau gila apa?
Ingat laki kau tok bomoh siam yang tahu luar dalam?

The thing is, your spouse is not a mind-reader, and SO ARE YOU.

Jadi, kita kena sentiasa berkomunikasi tentang our concerns, desires, wishes, and expectations CLEARLY.

Sudah-sudahlah menyusahkan orang nak kena berteka teki dengan perasaan kau.

2. BILA ADA SALAH FAHAM / BERBEZA PENDAPAT, SELALU NAK MENANGKAN DIRI SENDIRI.

Sedangkan dalam perkahwinan, suami isteri adalah SATU TEAM. Patutnya sama-sama menang dan sama-sama kalah.

IKLAN

Bergaduh, bertekak, berselisih faham suami isteri tu normal. Tapi yang tak normal ialah bergaduh sebab nak vent out anger and frustrations toward each other. Bertekak sebab nak prove siapa betul siapa salah dan siapa menang siapa kalah.

Bukan ke suami isteri itu dalam SATU TEAM?

3. SELALU FIKIR ANAK, SEBELUM FIKIR SUAMI.

Kita selalu fikir suami last sekali betul tak?

Sebab kita rasa suami dah besar boleh urus makan pakai keperluan diri semua sendiri.

Padahal Islam pun ajar kita utamakan kebajikan pasangan sebelum anak.

It’s not “happy wife, happy life”.
It is actually “happy spouse, happy house!”
Husbands need to be happy too!

Semoga bermanfaat!

Mingguan Wanita : Moga ia memberi manfaat buat isteri di luar sana. Paling penting, jangan dahulukan anak sampai suami rasa terabai.

IKLAN

Sumber: Adlil Rajiah

 

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:


Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita