Dalam keadaan sekarang ini, rata-rata wanita pandai bawa kereta. Bukan untuk tunjuk hebat tapi sekurangnya dengan kepandaian ini, kita tidaklah terlalu bergantung pada pasangan atau orang lain.

Mungkin juga ada wanita yang mempunyai alasan tertentu kenapa tidak pandai bawa kereta. Fobia, tak nak redah jalan jem atau merasakan diri selesa hanya suami yang tolong bawakan ke mana sahaja.

Tak kiralah kita sebagai surirumah sepenuh masa atau berkerjaya sekalipun, kita wajib pandai bawa kereta sebab kita tak tahu apa yang akan berlaku di hadapan nanti. Memang betul apa yang dikongsikan oleh Eina Shukry ini.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: ‘Paksa’ Isteri ‘Dating’ Berdua, Inilah Cara Suami Nak REHATKAN Isteri Dari Tugas Rumahtangga

Pesanan Untuk Para Isteri Yang Mencari Nafkah ‘Pastikan Tanggungjawab Utama Diselesaikan’

Pandai Bawa Kereta Untuk Waktu Terdesak

Wanita, tak kaya mahupun tak pandai takpe. Kalau tak ada banyak duit atau tak pandai masak pun tak pe.

IKLAN

Cuma satu saja yang ‘tak’ boleh ada ‘tak’

Kita tak boleh – TAK PANDAI BAWA KERETA
You – WAJIB PANDAI BAWA KERETA

Wanita – WAJIB ADA KERETA SENDIRI

IKLAN

Jika berlaku pada kehidupan kita dan perlukan kita mulakan seorang diri, perkara pertama yang perlu kita fikirkan adalah kena pandai is DRIVING. Kalau you tak pandai drive, memang hidup kita 360° akan bertambah susah.

Tolonglah, belajar cara nak bawa kereta. Belajar driving, jangan harap orang bawak kita saja.

Nanti bila kita pandai driving, dari tak de duit kita akan ada duit sebab kita boleh keluar cari kerja (alone). Anak-anak nak pergi sekolah atau nak pergi klinik semua kita selesaikan sendiri.

Kena Tahu Bawa Kereta

Jangan LEMBIK! Sekurang-kurangnya seorang wanita kena tahu bawak kereta.
Sekarang mungkin kita selesa bergantung pada suami, keluarga dan sesiapa sahaja tapi letakkan dalam fikiran kita, itu semua sementara sahaja. Sampai bila nak bergantung @ sampai bila apa apa ajelah.

IKLAN

At least girls, at least..u must learn to drive. For the sake of yourself
Please..

Mingguan Wanita : Masing-masing punya pendapat sendiri. Tapi apa yang dikatakan itu betul. Sebab kita tidaklah bergantung harap pada pasangan dan boleh membantu jika berlaku apa-apa perkara yang tidak diingini.

Sumber asal: Eina Shukry

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI