kulit wajah

Wanita, masuk saja angka 25, anda patut belek kulit wajah lebih daripada biasa sebab tanda-tanda penuaan pasti akan kelihatan. Perhatikan garis halus di bahagian mata, tepi bibir dan dahi. Ya, kulit juga menjadi kendur, kusam dan tidak berseri seperti dulu. Untuk hapuskan masalah ini, anda haruslah amalkan beberapa cara ini…

 

1. Ambil tahu cara bersihkan wajah

Ramai ambil mudah soal pembersihan kulit. Mereka membersihkan kulit secara cincai, tabiat buruk ini mendatangkan pelbagai masalah. Kulit yang tidak bersih akan mudah ditumbuhi jerawat. Cara terbaik memiliki kulit sihat dan cantik adalah penelitian ketika membersihkan wajah. Yang suka bersolek, pastikan wajah dibersihkan dengan pencuci solekan. Kemudian, barulah bersihkan kulit wajah dengan pencuci yang tepat.

 

2. Kulit kenajaga dari peringkat awal

Usia remaja adalah permulaan terbaik untuk anda mengenali jenis kulit dan menggunakan produk penjagaan yang sesuai. Dapatkan bantuan golongan yang pakar untuk membantu anda memilih produk yang tepat. Penjagaan dari awal akan membuatkan kulit wajah kekal remaja.

IKLAN

 

3. Cantikkan luar dan dalam

Tolong jangan hanya memfokuskan kepada penjagaan luaran seperti merawat wajah dan tubuh. Wanita mesti menjaga kecantikan dalaman, amalkan mengambil jamu atau herba sejak dari zaman anak dara. Bagi yang tidak menggemari cara tradisional, anda boleh mengambil suplemen berasas bahan alami dan mengikut keperluan diri.

IKLAN

 

4. Tidur kena cukup

Tubuh dan wajah yang kurang rehat dan tidur akan kelihatan lesu dan kusam. Agar wajah tampak segar dan tubuh bertenaga, dapatkan rehat yang mencukupi. Jangan bebankan diri dengan kerja yang keterlaluan, luangkan masa berehat selepas berpenat lelah. Tidur yang berkualiti akan membuatkan tubuh dan wajah tampak berseri. Ketika tidur, tubuh, minda dan wajah berehat. Ini membantu memperbaharui sel baru. Hasilnya anda tampak muda dan ceria.

IKLAN

 

5. Jangan tinggal pakai masker

Bersihkan wajah dengan sempurna, menggunakan penyegar dan mengoles wajah dengan pelembap. Agar kulit kelihatan tegang, cerah dan menawan, amalkan penggunaan masker sekurang-kurangnya seminggu sekali. Masker boleh dibeli di pusat kecantikan atau farmasi atau anda juga boleh membuat sendiri di rumah dengan menggunakan bahan dari dapur seperti masker tomato, putih telur atau yogurt. Lumurkan pada wajah, biarkan kering kemudian bilas dengan air bersih.

 

6. Ambil peluang masuk SPA

Tubuh letih perlu dirawat dengan baik. Anda boleh melakukan sauna herba, urutan dan skrub tubuh agar kulit menjadi halus menawan. Lakukan perawatan wajah sebulan sekali di spa. Perawatan lengkap dengan persekitaran selesa adalah terapi untuk wanita kembali anggun.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI