Walaupun sakit hati sekalipun, jangan bergirau tak kena tempat kerana akhirnya takut memakan diri sendiri juga. Inilah yang berlaku pada seorang wanita yang bergurau bahawa dalam begnya ada bom.

Wanita ini bertindak demikian kerana tidak puas hati dengan petugas keselamatan penerbangan di sbuah lapangan terbang. Gurauan itu akhirnya bukan memalukan diri sendiri malah dia turut dihukum.

Jangan Bergurau Tak Kena Tempat

Gara-gara menyebut ada bom di dalam beg tangan, seorang penumpang pesawat Wings Air ditahan petugas di Lapangan Terbang Frans Xavier Seda, Maumere, Sikka Nusa Tenggara Timur (NTT).

Kompas.com melaporkan, kejadian berlaku ketika wanita itu dan anaknya yang berusia 11 tahun mendaftar masuk untuk sebuah pesawat ke Jakarta.

Ketua Polis Daerah NTT, Rishian Krisna Budhiaswanto berkata, berdasarkan keterangan wanita itu, dia mengaku bergurau mengenai ada bom di dalam beg tangannya.

Walaupun Sakit Hati Itu Bukan Caranya

“Ada unsur rasa tidak puas hati apabila dia perlu membayar muatan bagasi melebihi had,” katanya.

Menurutnya, sebaik mendengar perkara itu, petugas keselamatan penerbangan serta beberapa penumpang di situ menjadi panik.

Kemudian, petugas terus menghubungi pihak berkuasa lapangan terbang yang kemudian memeriksa beg tangan terbabit.

Baca Juga Di sini:

IKLAN

Jangan Bergurau Dan Main-Main Dengan Talak, Suami Isteri Hadam Betul-Betul!

Bergurau Dengan Isteri Satu Ibadat, Jangan Sampai Mengaibkan Akhirnya Jadi Dosa

Akhirnya Takut Memakan Diri

Tidak lama kemudian wanita itu bersama anaknya yang berusia 11 tahun dibawa ke pos pengawal untuk disoal siasat.

“Dia mengaku bersalah kerana tindakannya itu dan memohon untuk menyelesaikannya secara dalaman,” katanya.

Selepas siasatan lanjut dijalankan dan disahkan bahawa tiada bom seperti didakwa, petugas meminta wanita itu membuat permohonan maaf dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.

“Surat berkenaan ditandatangani di pos keselamatan Maumere pagi tadi. Wanita berkenaan kemudiannya dibenarkan pulang,” katanya.

IKLAN

MW: Sebelum bertindak fikir dahulu, kadang-kadang apabila bertindak mengikut emosi mak,ayah jadi tidak rasional. Sakit hati sekali pun, ini bukan caranya untuk menyelesaikan masalah.

Sumber: myMetro

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Walaupun Sakit Hati, Jangan Bergurau Tak Kena Tempat Takut Memakan Diri

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Walaupun Sakit Hati, Jangan Bergurau Tak Kena Tempat Takut Memakan Diri

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Walaupun Sakit Hati, Jangan Bergurau Tak Kena Tempat Takut Memakan Diri

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficia

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI