Ustazah Afifah tuntut kaki fitnah mohon maaf, bakal saman pihak sengaja sensasi perkongsiannya. Hari ini tular di kebanyakan media massa mengenai satu video MAKAN UBAT TAHAN SAKIT MASUK API NERAKA & ALLAH TAK TERIMA AMALAN 40 HARI?

Ternyata isu yang menjadi cemuhan masyarakat ini mungkin telah disalah erti kerana kebanyakan dari individu yang menyebarkannya tidak melihat perkongsian dari awal dan hanya memetik separuh dari video dikongsikannya.

BACA ARTIKEL DI SINI : Kenapa Mydin Berani Cabar Caprice Saman Mereka? Peguam Terkenal Kata “Lihat Ada Asas Fitnah Tak Di Situ

Elak Fitnah & Salah Sangka Mas Anizan Kini Ibu Tunggal “Suratan Takdir. Allah Tentukan Segalanya”

IKLAN

Dan akibat kurang pemahaman, ramai yang beranggapan makan ubat tahan sakit masuk  neraka.

Ternyata hal ini boleh mendatangkan fitnah buat yang mendengarnya dan mendatangkan sensasi kepada Ustazah Siti Afifah sendiri.

Dari satu perkongsian tik toknya @sunnah tak berbohong 2, Ustazah Siti Afifah menjelaskan kali ini dirinya tak akan berdiam diri dan menuntut pihak yang memfitnah agar membuat permohonan maaf terhadapnya berkaitan isu yang dikecam.

IKLAN
@sunnahtidakberbohong #amaranterakhir #edittanpakebenaran #tajukunsur ♬ France Accordion Swing – MIZUSATO Masaki

@sunnahtidakberbohong #bahayaubatantahansakit #rosakzahirbatin #sunnahtidakpernahberbohong ♬ bunyi asal – Siti Afifah Shahbudin

Ini kerana tajuk yang diberi oleh pihak media sengaja disensasikan hingga lain yang disampaikan, lain yang difitnahnya.

IKLAN

Katanya, tunggu saja tindakan mahkamah. Begitu juga kepada individu yang membuat kenyataan fitnah, tak kenal tapi mengaku kenal katanya kemudian membuat  liputan sendiri hingga ia menimbulkan salah sangka.

Dirinya dan suami pernah menerima kecaman ramai sebelum ini berikutan isu bersalin dengan rawatan dari doktor lelaki hingga mendapat kecaman ramai namun mereka mempertahankan apa yang dilontarkan kerana kehadiran doktor lelaki hanya boleh dilakukan dalam keadaan darurat.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.