ustaz-elyas-ismail

Penceramah terkenal, Ustaz Elyas Ismail menunjukkan teladan yang baik kepada para suami. Betapa menghargai isteri itu tetaplah boleh dilakukan tidak kira di mana pun lokasinya.

Perkongsian di instagramnya menunjukkan ustaz tidak kekok menyuap isteri yang sedang menggendong anak kecil menikmati juadah di restoran makanan segera. Akui ustaz, besar jasa isterinya itu sepanjang beliau berceramah sana sini.

Kerana, isterinya Nurul Amani Mohammad Tain itulah yang akan menguruskan anak-anak ketika di rumah.

Pesan bapa kepada empat orang cahaya mata ini, agar suami menghargai pasangannya lagi-lagi jika dianugerahkan isteri yang baik yang memahami tugas suaminya.

Ustaz Elyas Ismail Tak Kekok Suap Isteri

Kongsi Ustaz,

IKLAN

Kadang-kadang orang nampak saya boleh berceramah sana sini, semangat, segar. Padahal ramai tak tahu ‘dia’ lah yang sangat-sangat bantu saya di rumah, urus anak-anak.

Kadang-kadang sempat lagi wasap bagi semangat saya untuk ceramah.

Hargailah pasangan kita, syukur ya Allah atas kurniaan pasangan yang baik, dan memahami tugas kami selama ini @puteryamany maaflah andai mengundang banyak semut dan kerengga di sini.”

IKLAN

Baca sini : Banyaknya pahala buat suami yang suap makanan ke mulut isteri, dah buat ke belum

Sememangnya manis sekali apabila ustaz Elyas tidak kekok menyuap isteri. Dapatlah sama-sama merasai makanan dengan keluarganya.

IKLAN

Bila ada anak kecil begitulah. Jika tidak mampu bersuap begitu, boleh juga amalkan bergilir. Beri isteri makan dulu. Suami gendong anak. Bila isteri selesai makan suami pula menikmati hidangan.

Kenalah ada kerjasama suami isteri baru rumah tangga aman harmoni.

Mingguan Wanita : Bahagia hati isteri bila mana suami prihatin dan menghargai setiap susah payahnya.

Sumber/Foto : Ustaz Elyas Ismail