Jasa dan pengorbanan ibu memang tak mampu terbalas. Sebagai anak, selagi berpeluang, taburlah jasa berbakti pada mak dan ayah tersayang dan buatlah sehabis baik untuk mereka selagi mereka masih ada di dunia.

Pelawak Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah,34 baru-baru ini telah bergegas ke pulang ke Batu Pahat untuk melihat keadaan ibunya. Achey berkongsi berita bahawa hasil pemeriksaan menyeluruh, ibunya telah dikesan mempunyai penyakit dan dimasukkan ke hospital. Meskipun tidak dinyatakan jenis penyakitnya, beberapan luahan Juara program Bintang Mencari Bintang ini di media sosial cukup meruntun hati ramai.

“Mak kuat ya mak, takpe achey ada. Untuk mak aku takkan tarik hand brake, apa ada kita usaha.

“Untuk MAK Aku Takkan Tarik ‘Hand Brake’ Apa Ada Kita Usaha,” Achey

“Harini full check up apa penyakit mak. Alhamdulillah satu persatu dapat detect. Apa sahaja untuk mak, kami akan berikan yang terbaik”

“Lepas ni kalau korang tengok aku ada jual harta-harta kesayangan tu.Paham-paham je la ok.

“Untuk MAK Aku Takkan Tarik ‘Hand Brake’ Apa Ada Kita Usaha,” Achey

Difahamkan mak Achey telah dipindahkan dari Hospital di Batu Pahat ke salah sebuah hospital di Johor Bahru untuk mendapatkan rawatan lanjut. Achey turut menemani ibunya di dalam ambulance sewaktu pemindahan tersebut.

Terima Kasih Doakan Mak

Sementara itu, ramai rakan artis dan peminat turut mendoakan agar ibu Achey diberikan kesembuhan, diberikan kekuatan dan dipermudahkan urusan.Antaranya seperti Johan dan Ozlynn, Datin Emylia Rosnaida, Adifashla, Anuar Zain, Fadzil zahari, Dato’ Sri Aliff Syukri, Pekin, Angah Lawaking, FakhrulUnic, Edika Yusof dan sebagainya.

Didalam Insta Story, Achey mengucapkan terima kasih terutamanya buat ahli keluarga, isteri, adik beradik dan rakan-rakan yang mendoakan kesembuhan dan kesejahteraan buat ibunya.

Baca Lagi Di Sini:
“Susahnya Kita Masa Mula Berkahwin Takkan Saya Lupa, Awak Tenang Hadapi Bersama” Achey

Mak Tu, TIADA GANTINYA Walau Berapa Harta Yang Kita Ada

IKLAN

Mingguan Wanita: Walauapapun kesakitan yang dialami semoga mak Achey diberikan kesembuhan dan kembali sihat. Sebagai anak, inilah masanya kita lakukan sehabis baik, berbakti pada mak dan balas jasa pengorbanannya.

Sumber: Achey Kintang Kintung

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

“Untuk MAK Aku Takkan Tarik ‘Hand Brake’ Apa Ada Kita Usaha,” Achey

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

“Untuk MAK Aku Takkan Tarik ‘Hand Brake’ Apa Ada Kita Usaha,” Achey

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

IKLAN

“Untuk MAK Aku Takkan Tarik ‘Hand Brake’ Apa Ada Kita Usaha,” Achey

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI