Umpama Ada ‘Deria Keenam’, Suami Buat Hal Mesti Isteri Dapat Hidu!

Pernah dengar tak dengar ungkapan yang mengatakan wanita yang bergelar isteri umpama mempunyai naluri /instinct atau deria keenam yang sangat kuat terhadap suami mereka. Sebab itu, bila suami buat hal, mesti dapat hidu punya!

Isteri Dapat Rasa 

Naluri seorang isteri ni cukup kuat. Terdetik apa sahaja tentang suami, pasti degupan di dada akan rasa kencang. Timbul rasa tak sedap hati. Kalau ada yang buruk bakal menimpa suami, sumbang langkah suami, selalunya isteri yang akan mendapat petanda terlebih dahulu.

Kalau suami tidak jujur, selalunya Allah akan gerakkan naluri isteri, rasa umpama ada yang tak kena walau pun suami sedaya upaya berlagak normal di rumah. Percayalah, lambat laun isteri akan tahu juga. Kalau pun bukan esok lusa, pun pasti masanya akan tiba juga. Waktu itu, bersedialah dengan segala kemungkinan. Takkan isteri nak senyum je kan?

Sebab itu, untuk para suami, ingat betul-betul ye. Jangan sesekali menipu isteri ye! Sekali suami langgar pantang ini, tipu isteri, selamanya berbekas dalam lubuk hati isteri. Tak kira tipu kecil atau besar. Wanita memang pantang bab ni.

Umpama Ada ‘Deria Keenam’, Suami Buat Hal Mesti Isteri Dapat Hidu!

Lagi artikel menarik di sini:

IKLAN

Ipar-Duai Boleh Jadi Punca Hubungan Suami Isteri Bergolak, Sila Waspada!

Nak Keluarga Sentiasa Sihat Dan Bahagia, Rezeki Suami Isteri Kenalah Berkat

Ikuti kami di sini:

IKLAN

https://www.instagram.com/mingguanwanita/

Perkara Kecil Pun Jangan Tipu Ye!

Misalnya kalau janji nak balik awal lepas ‘ngopi’ dengan kawan. Tapi jam 12 belum juga muncul. Jangan salahkan isteri kalau tak percayakan suami dah lepas tu.

Begitu juga ketika suami sedang bersedih atau dilanda masalah, seorang isteri selalunya mampu merasakannya tanpa harus melihatnya atau diberitahu oleh suami. Mungkin kerana isteri sangat prihatin tiap terhadap perubahan suami. Walau suami tak cakap, bila tengok riak wajah dan bahasa tubuh suami pun isteri dah boleh ‘baca’.

IKLAN

AWAS! Isteri Kena Bezakan Naluri Atau godaan Syaitan

Tapi isteri jangan rasa segala apa yang dia rasa atau apa yang terlintas di benak hati itu benar belaka ye. Ada ketikanya bila ada sifat cemburu dan tak percaya terhadap suami, kecenderungan untuk isteri salah faham boleh terjadi. Pada ketika inilah syaitan boleh menghasut.

Pendek kata, isteri juga kena tahu bezakan antara naluri dan hasutan syaitan. Sebab syaitan suka sangat menganggu emosi dan perasaan orang perempuan. Kalau terlalu berperasangka dan menuduh melulu, takut isteri akan jatuh derhaka.

Umpama Penyiasat Persendirian

Mungkin suami tak tahu skil hebat yang isteri ada. Kalau nak tahu, untuk memastikan kejujuran suami, mereka umpama ‘penyiasat persendirian tak beergaki’. Sanggup google dan selidik semua perkara berkaitan apa yang suami buat. Kalau kata nak ke suatu tempat, janganlah nak tipu. Mesti dapat tahu punya!

Kesimpulannya, isteri memang dianugerahkan deria/naluri untuk mengetahui apa yang suami lakukan. Tapi jangan anggap apa yang dirasakan itu 100% betul ye. Kena ingat, syaitan sentiasa cuba untuk memporak-perandakan rumah tangga manusia.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI